Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου: Η ΕΪΝΤΖΕΛ είχε μια δεύτερη ευκαιρία!

 Η ΕΪΝΤΖΕΛ είχε μια δεύτερη ευκαιρία!

Στην εξαιρετική εκπομπή της Τασούλας Επτακοίλη «Πλάνα με ουρά» γνωρίσαμε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.)που ιδρύθηκε με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση, την εγκατάλειψη και τον βασανισμό αλλά και να ενημερώνει με τις δράσεις του τους πολίτες για τη σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.

Ανάμεσα στα άλογα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Π.Ι. στο Μαρκόπουλο και η υπέροχη ΕΪΝΤΖΕΛ,που σώθηκε χάρη στην ευαισθησία ενός κυρίου από το Κρανίδι. Η Αγγέλω, έτσι την είχε ονομάσει,  ζούσε εγκαταλελειμμένη, πληγωμένη και υποσιτισμένη και χρειάσθηκαν μήνες για την αποθεραπεία της και διαρκήςφροντίδα από τους ανθρώπους του Συλλόγου. 

Ο δυναμικός χαρακτήρας της ΕΪΝΤΖΕΛ και η θέλησή της για ζωή συγκίνησαν και ευαισθητοποίησαν τη μικρή μας Μυρτώ. Με υψηλό αίσθημα προσφοράς και ιδιαίτερη αγάπη στα άλογα και την ιππασία που την χαρακτηρίζουνσυμπλήρωσε τη σχετική φόρμα και έγινε σήμερα ανάδοχός της, βοηθώντας με τον δικό της τρόπο το έργο του Συλλόγου. Τώρα μετρά με ανυπομονησία τις μέρες και τις ώρες ως την πρώτη Κυριακή που θα επισκεφτεί την τετράχρονη ΕΪΝΤΖΕΛ στο Μαρκόπουλο. Η παρουσία της στη ζωή της Μυρτώς τούτες τις ώρες που βιώνει μια απώλεια είναι πραγματικά ένα δώρο εξ ουρανού…

Σημ. Ο Ε.Σ.Π.Ι. εξαρτάται πλήρως και ΜΟΝΟ από την οικονομική ενίσχυση των μελών του, τις εγγραφές και συνδρομές τους, τις υιοθεσίες και αναδοχές και από τις δωρεές φίλων. Υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. 

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου