Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Αναβίωση πασχαλινού εθίμου στη Χριστιανική Αδελφότητα «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».


 Αναβίωση πασχαλινού εθίμου στη Χριστιανική Αδελφότητα «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

 «Ήρθεν ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια, ήρθεν κι η Κυριακή που τρώνε τα ψάρια» έψαλλαν οι μαθητές της E΄τάξης Δημοτικού στον φιλόξενο χώρο της Χριστιανικής Αδελφότητας «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων». 

Η περίοδος του Πάσχα και ο εορτασμός της Ανάστασης του Χριστού προσφέρουν πολλές αφορμές για να επικεντρωθούμε στις κοινωνικές μας και ατομικές αξίες. Έτσι τα παιδιά μετέφεραν και πρόσφεραν τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης στην Αδελφότητα.  

 Οι κυρίες Ελένη Δημαράκη, Μαντίκα Καισαρέας, Σοφία Μέλλου-Τσαμαδού ,Μαργαρίτα Αγγελή και Μαρία Γουμενοπούλουμας υποδέχτηκαν και χαρήκαμεμαζί τους ένα πολύ αγαπητό πασχαλινό έθιμο τα «Λαζαράκια». Μας έμαθαν τη μοναδική, αυθεντική συνταγή του με αγάπη, σπιτική φροντίδα και θαλπωρή.

Τα παιδιά ζύμωσαν αυτά τα ειδικά γλυκά ψωμάκια, σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου που αναπαριστούν το Λάζαρο όπως παριστάνεται στις αγιογραφίες.  

 Ήταν μια ωραία αφορμή για  τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι χάρηκαν τηδιαδικασία της δημιουργίας μέσα από τα ήθη και τα έθιμα μας καιευαισθητοποιήθηκαν για να γνωρίζουν περισσότερο τον πολιτισμό μας.

 

Ευχαριστούμε τις κυρίες της Φιλοπτώχου. Τους ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και τις συγχαίρουμε για τις δράσεις κοινωνικής προσφοράςτους στην Ερμιόνη.

 

                                   Η Διευθύντρια

και οι Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης