Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Τάσος Λάμπρου : ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ

Τετάρτη  02/12/2020

 

 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΛΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

 

Τώρα που η υγειονομική κρίση μας χτύπησε ξανά την πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας, απαιτείται να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε με επιτυχία αυτήν την μάχη. 

Απαιτείται να τηρούμε όλοι τους κανόνες που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο και εφαρμόζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή ένωση όσο και από την Ελληνική πολιτεία, γι’ αυτό όταν είμαστε σε «καραντίνα» σε εγκλεισμό ο στόχος είναι να γίνεται εφαρμογή από όλους , δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις , προσωπικές και κοινωνικές επαφές. 

Ήταν σημαντικό ότι στο δήμο μας μετά τα τελευταία κρούσματα εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και αυτοί θα συνεχιστούν με βάση την πορεία της εμφάνισης του covid-19 στην περιοχή μας. 

Προσωπικά είχα επισημάνει τόσο Α’ φάση και ιδιαίτερα στην Β’ φάση της πανδημίας να είχαν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και να υπήρχε ένας ευκολότερος, οικονομικότερος τρόπος για ιδιαίτερο προσωπικό έλεγχο με την συμμετοχή του κράτους. Οι έλεγχοι και η ατομική ευθύνη είναι ο μηχανισμός για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Σε αυτήν την δύσκολη χρονιά , στην οποία διανύουμε τον 12ο μήνα μάθαμε να ζούμε με τον φόβο του covid-19 , ενημερωθήκαμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε για να τον αποφύγουμε , αλλά και πως θα διαχειριστούμε το φαινόμενο της αρρώστιας και της αποθεραπείας από τον κορωνοϊό άρα χρειάζεται να συνεχιστεί η πολύπλευρη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Στο πόλεμο απαιτείται να ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες , τις συμβουλές , τις παροτρύνσεις για να δώσουμε νικηφόρα αυτήν την μάχη, για να είμαστε όλοι εδώ και την επόμενη  μέρα να χαρούμε τις χαρές της ζωής που σχετίζονται με τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις. 

Αξίζει όμως σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και με τα τελευταία περιστατικά που προέκυψαν στο δήμο μας να παραμείνουμε ενωμένοι , δεν χρειάζεται να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα , η άστοχη φλυαρία πρέπει να σταματήσει , μακριά από εμάς συμπεριφορές που δημιουργούν κοινωνικούς αποκλεισμούς, κοινωνικά στίγματα, οι περιθωριοποιήσεις και εύκολοι εξοστρακισμοί ανήκουν σε άλλες εποχές. Τηρούμε όλοι τους κανόνες , σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, δεν ενοχοποιούμε κανένα, διατηρούμε την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Δίνουμε την μάχη όλοι μαζί, κλείνουμε ένα μεγάλο ραντεβού , όλοι μαζί να ανταμώσουμε , να χαρούμε τις χαρές της ζωής.

Το τρίπτυχο μας πρέπει να είναι

Τήρηση κανόνων – πολύπλευρη αντικειμενική ενημέρωση – ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας. 

 

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης 

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας