Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος: Τηρούμε τα μέτρα, συνεχίζουμε ασφαλείς!


Κρανίδι, 03.11.2020

Ανακοίνωση

Οι πρώτες ώρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του δευτέρου κύματος του κορωνοϊού, έχουν ήδη περάσει.

Η εικόνα που έχουμε, ως προς την τήρηση των μέτρων είναι θετική και προτρέπουμε άπαντες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή τους για όσο κρίνεται απαραίτητο από την Πολιτεία.

Πλέον ισχύουν 3 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας σε ολόκληρη την χώρα. Ο Δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται στην «Ζώνη Επιτήρησης» στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι «στο πράσινο» ή «στο κίτρινο».

Μέτρα για όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου ασφάλειας:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
  2. Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.
  3. Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.
  4. Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.
  6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.

«Το πρώτο και σημαντικότερο από αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλη την επικράτεια» όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «η μάσκα σε συνδυασμό με την τήρηση αποστάσεων αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Γιατί αν όλοι φοράμε μάσκα και τη φοράμε σωστά, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι απειροελάχιστη».

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αυτή είναι μία ακόμα δοκιμασία την οποία θα ξεπεράσει η κοινωνία μας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, διασφαλίζεται η συνέχεια της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προστατεύεται η υγεία των οικογενειών μας των γονιών και των παιδιών μας, των εργαζομένων, των εργοδοτών, ΟΛΩΝ μας. 

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος