Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας 11 - 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη


Ψηφιακή φωτογραφία από τη θεωρία στην πράξη και την  επεξεργασία 

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας  από  11 έως 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη, στο Πνευματικό Κέντρο  ( Σχολείο Συγγρού )

                 

Οι δάσκαλοι της φωτογραφικής ομάδας PhotoPX Παντελής Γ. Μπαλής και Γιώργος Μπαλής έρχονται στην Eρμιόνη, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, για ένα διήμερο γεμάτο φωτογραφία. 

Κάθε μέρα και για 5 ώρες θα πραγματοποιηθούν μαθήματα φωτογραφίας, κατανόηση της ψηφιακής μηχανής και των λειτουργιών της, φωτογραφίσεις και επεξεργασία των φωτογραφιών μέσω Photoshop.  

Θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της φωτογραφίας και θα παρουσιαστούν πιο εξειδικευμένα projects έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να εξελίξουν τη καλλιτεχνική τους ματιά και να προχωρήσουν σε ένα νέο δημιουργικό επίπεδο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν ποιο είναι το φωτογραφικό θέμα που τους ενδιαφέρει. 

Κανόνες σύνθεσης φωτογραφίας, επεξήγηση λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής και φωτισμός είναι μερικά από τα θέματα που οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν. 

Η εμπέδωση της θεωρίας όμως γίνεται μόνο μέσω της πρακτικής. Έτσι και τις 2 μέρες θα γίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος φωτογραφίσεις πάνω σε θέματα που θα έχουν ετοιμάσει οι δάσκαλοι του σεμιναρίου αλλά και σε θέματα που θα προτείνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έτσι ώστε να λυθούν και τυχόν απορίες.  

Επίσης θα διδαχτεί η επεξεργασία της φωτογραφίας μέσω του πλέον γνωστού προγράμματος της Adobe Photoshop. Ξεκινώντας από το μηδέν και μαθαίνοντας το περιβάλλον του προγράμματος, τα βασικά του εργαλεία και τις χρησιμότητές τους, τα adjustments και τις λειτουργίες τους οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις σωστές βάσεις για την επεξεργασία φωτογραφίας. 

Απαιτείται: 

Για τη φωτογραφία: 

Φωτογραφικός εξοπλισμός (Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) 

 

Για το Photoshop 

Laptop με το πρόγραμμα και συνίσταται εξωτερικό mouse 

 

Κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες (10ώρες)  40€ 


Επικοινωνία: protoenpoermionis@gmail.com

                        6977255437 / 6972425920