Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Τάσος Λάμπρου: ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Κρανίδι, Σάββατο 09/05/2020

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Μ.Α ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Αγαπητοί συνεργάτες αιρετοί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σας ζητώ να σταματήσετε τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, τις κακόβουλες υπονομεύσεις,οι οποίες μας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, σε σοβαρά προβλήματα κάκιστης διαχείρησης των απορριμμάτων, με συνέπεια πολλές φορές να κινδυνέψει η δημόσια υγεία των δημοτών μας.
Τα τελευταία δέκα χρόνια κουράσαμε τους δημότες μας αναζητώντας την τελική και οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, όλοι ματώσαμε με τις αποφάσεις μας, με τις ενέργειες αλλά και με τις παραλείψεις μας και τα λάθη μας
-       Συμφωνώ με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο ότι η ίδρυση και λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα είναι μία μεγάλη επιτυχία, η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κυβέρνηση ήταν αποτελεσματική και πετύχαμε να δημιουργηθεί ένας δημοτικός χώρος, ένας σταθμός μεταφόρτωσης – απαραίτητο εργαλείο για τη συνέχεια τόσο της προσωρινής διαχείρισης όσο και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού.

-       Συμφωνώ με τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Άρη Δημαράκη ότι η λειτουργία του Δήμου είχε, έχει και θα έχει συνέχεια. Στην προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019 πήραμε σοβαρές και κρίσιμες ομόφωνες αποφάσεις για την ωρίμανση των μελετών για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση «Κάμπος», πλησίον του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης έχει υποβληθεί ο φάκελος για ίδρυση και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης ή δημοτικού πράσινου σημείου στα πλαίσια της προσωρινής διαχείρισης. Στα κρίσιμα Δημοτικά Συμβουλια όλοι μας στηρίξαμε αυτές τις αποφάσεις, είμαστε όλοι εκεί, «όλοι βάλαμε το χεράκι μας» και ζητούσαμε επιτακτικά να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΥΠ.Ε.ΚΑ που δόθηκαν στην Δήμο μας τον Δεκέμβριο του 2014. 
-       Εμείς ως Δημοτική παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ είχαμε μία ξεκάθαρη άποψη, στηρίξαμε από την αρχή ότι μία είναι η λύση, να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της τότε Περιφερειακής Διοίκησης του κ. Πέτρου Τατούλη. Έπρεπε να περάσουν τρεις Κυβερνήσεις, πολλοί Υπουργοί, πολλές διοικήσεις του ΦΟΔΣΑ, να έχουμε πολλές δίγλωσσες «κωλοτούμπες» και να παρακαλάμε τώρα όλους άμεσα να ξεκινήσει το εργαστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Παράλληλα όμως, ζητούσαμε τότε και τώρα να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ουσιαστικής ανακύκλωσης, σε συνδυασμό με μία ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας.
-       Ο Δήμος μας σίγουρα έχει συνέχεια, την περίοδο 2010-2014 επιλέχτηκε ο χώρος για να φιλοξενήσει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Την περίοδο αυτή ο Δήμος αξιοποίησε τόσο τις δωρεές όσο και ενοικίασε τους κατάλληλους χώρους που θα του έδιναν τη δυνατότητα να προχωρήσει στην προσωρινή διαχείριση. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 2010-2014 γνωρίζω ότι συνειδητά τότε επισπεύσαμε αυτές τις διαδικασίες, γιατί το ζητούμενο ήταν η άμεση και γρήγορη εξεύρεση του απαραίτητου χώρου.
Συνδημότες, συνδημότισσες,
τώρα όμως ξεκινάνε τα δύσκολα, το στοίχημα άμεσης υλοποίησης των αποφάσεων, να απαιτήσει ο Δήμος μας ένα δημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης και να λειτουργεί αποτελεσματικά η διαχείρηση των απορριμμάτων. Βεβαίως οι προκλήσεις συνεχίζονται.
-       Να λάβετε ως διοίκηση και να λάβουμε όλοι ως Δημοτικό Συμβούλιο υπόψη τις παρατηρήσεις, τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις από τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Κρανιδίου και Κοιλάδας για τη λειτουργία του Σ.Μ.Α στον Κάμπο Κρανιδίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
-       Για την οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του Σ.Μ.Α ποιος θα έχει την οικονομική ευθύνη της λειτουργίας του τόσο στην προσωρινή όσο και στην ολοκληρωμένη διαχείριση; Ποιο θα είναι το οικονομικό πλάνο της λειτουργίας του;
-       Για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επίλυσης των πολλών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Κάμου Κρανιδίου από την κακή λειτουργία του βιολογικού και πως θα εξασφαλιστεί ξανά η περιβαλλοντική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής;
-       Πάντα στην κοινωνία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οικονομία, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ιδέες και προτεραιότητες. Αυτή είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας, αυτό που έχει σημασία να πετύχουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο συνέπεια λόγων και έργων και να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των δημοτών μας σύμφωνα με τις θεσμικές μας ιδιότητες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αναμένουμε επιτέλους να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, δυστυχώς με τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών συνειδητά υποβαθμίζει τη λειτουργία όλων των Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας. Εμείς όμως, ως Δημοτική Παράταξη θα διεκδικήσουμε όλα τα σημαντικά θέματα να εισάγονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
-->
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ