Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Οι βουλευτές Αργολίδας επί χρόνια άλλα μας έλεγαν για τον Ανάβαλο

Τρεις βουλευτές, κ. Ανδριανός, κ. Μανιάτης, κ. Γκιόλας που καλύπτουν σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα, έκαναν κατά καιρούς επερωτήσεις στη Βουλή: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο του Ανάβαλου προς Ερμιονίδα, γιατί ένα ώριμο έργο αργεί τόσο, με χαρμόσυνη επωδό ότι όπου νάνε ξεκινάει το έργο.
Όλοι τους προφανώς ήσαν πεπεισμένοι ότι το έργο αυτό θα αναπλάσει τον πρωτογενή τομέα της Ερμιονίδας (θα ξεδιψάσει την Ερμιονίδα).
Φυσικά για να είναι πεπεισμένοι θα γνώριζαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο το συνολικό κόστος μέχρι να φτάσει το νερό στο κτήμα του κάθε αγρότη, αλλά και το πόσο θα πληρώσει ο αγρότης το κυβικό μέτρο. Γιατί το αν το κράτος (στη πράξη φορολογούμενοι και Ευρωπαϊκή Ένωση) ξοδέψει 68 εκατομμύρια που κατά την ελληνική πρακτική θα ξεπεράσουν τα 100, λίγο ενδιαφέρει τον αγρότη. Η έγνοια του είναι: Πόσο θα πληρώνει το κυβικό για να δει πράγματι αν το συμφέρει, αλλά και ποια θα είναι η ποιότητα του νερού για να μπορεί να δει τι θα μπορεί να καλλιεργήσει. Σε αυτά βέβαια ποτέ δεν απάντησαν οι βουλευτές μας, ούτε "επερώτησαν" γι' αυτά ποτέ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας (φαίνεται πραγματιστής και ρεαλιστής) τονίζει το υψηλό λειτουργικό κόστος του έργου, εμμέσως δε αποδέχεται ότι ο αγρότης δεν θα έχει όφελος οπότε και το κράτος χαμένο θα βγει.
Τι έχουν να απαντήσουν οι βουλευτές μας στον Περιφερειάρχη;
Όσο για τον Δήμο μας, ας μη φωνάζουμε και ξυπνήσει.

Βασίλης Γκάτσος