Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜ ΣΦΥΡΗΣ: 450 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

450 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΔΟΜΕΣ. 
ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΚΑΡΕ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ. 
ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ο κος ΛΑΜΠΡΟΥ και ο κάθε Λάμπρου. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς να ρωτήσει ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Παραβλέποντας μάλιστα και απαξιώνοντας την ανυπαρξία ΥΠΟΔΟΜΩΝ ( Μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, Σχολικών Υποδομών, Κοινωνικών Υποδομών, Χωρική Ικανότητα του Δήμου). 
Εγώ προσωπικά εκτός από τις ενέργειες που έκανα όχι μόνο τώρα, αλλά και την προηγούμενη φορά προς το Υπουργείο επι Υπουργού Κου ΜΟΥΖΑΛΑ, την ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ του ΟΗΕ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την ΠΕΔ, την Περιφέρεια, και προς το Ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ που έκανε σύμβαση με την ΔΟΜ ( Διεθνης Οργανισμός Μεταναστών ) και το Υπουργείο, για καθαρά οικονομικούς λόγους παραβλέποντας τις δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά και τις συνέπειες σε μια τουριστική περιοχή. Ακόμα και για τους πρόσφυγες που ανάμεσά τους είναι πάνω από 150 παιδιά από 2 μηνών μέχρι 13 χρόνων. Από σημερινές πληροφορίες της ΔΟΜ έχει υπογράψει σύμβαση για 494 πρόσφυγες, το απέκρυψε όταν επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι θα τους " φιλοξενήσει " για έπινα μήνα. !!!!
Εκτός αυτών των ενεργειών ήρθα σε επαφή με τον ΔΟΜ και αναζήτησα τον υπεύθυνο του Υπουργείου και τον νέο Υπουργό κο ΒΙΤΣΑ. 
ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει στείλει τους γιατρούς που πρέπει να υποστηρίξουν τους 450 Πρόσφυγες εκτός των Κοινωνικών Λειτουργών, των ψυχολόγων, των συντονιστών, των Νομικών και των μεταφραστών που απαιτούνται ακόμη και για το " παρκάρισμα" δυστυχώς θα έλεγα να μην πω την εγκαταλειψη (γιατί αυτό συμβαίνει)και ενδεχομένως κάποιοι κερδίζουν μόνο χρήματα και αδιαφορούν για τις ζωές των προσφύγων. 



Σαν Δήμαρχος έθεσα το θέμα σε σύσκεψη της Πανελλήνιας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ , που είμαι μέλος με θέμα: Τουρισμός προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική (την
Κυριακή 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ). 
Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εγώ είχα ενημερώσει για τις θέσεις μου και τις ενέργειες χωρίς να μου ζητηθεί από κανένα. !!! 
Θέσεις που είχα εκθέσει σε συνάντηση με τον Υπουργό κο ΜΟΥΖΑΛΑ αναφέροντας ότι:
-Το Κέντρο Υγείας δεν έχει γιατρούς 
-Δεν έχει παιδίατρους, νοσηλευτές 
-Οδηγους ασθενοφόρων 
-Τα Σχολεία μας ήδη λειτουργούν με 9 λυόμενες αίθουσες και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας. 
-Ούτε κοινωνικές Δομές. 
Και κυρίως είναι ανύπαρκτη η μεταναστευτική πολιτική. 
Δεν έχει γίνει καμία έρευνα για την χωρική ικανότητα της περιοχής σε δομές. 
Μάλιστα τόνισα ότι η Ερμιονίδα έχει δεχθεί παλαιότερα πρόσφυγες και μετανάστες που εντάχθηκαν στην κοινωνία της Ερμιονιδας. Κι αυτό γιατί αυτοί που εκθέτουν τις απόψεις τους για τις ελλείψεις των δομών από το Κράτος χαρακτηρίζονται ρατσιστές. 
Μάλιστα σε σύσκεψη των Δημάρχων με τον τότε Υπουργό κ. ΜΟΥΖΑΛΑ, ο οποίος αντέδρασε με τα στοιχεία που παρέθεσα , του είπα ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ευαίσθητοι και φιλόξενοι γιατί έχουμε ζήσει την προσφυγιά. 
Είμαστε ευαίσθητοι γιατί την μετανάστευση την ζούμε όταν 600.000 νέοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ Κε ΛΑΜΠΡΟΥ, στο ΔΣ χωρις να έχετε πρόταση. Αλλά η ανευθυνότητα σας επιβεβαιώνεται γι άλλη μια φορά παίζοντας με τις ζωές και τις ψυχές, την αλληλεγγύη, την φιλοξενία, αλλά και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε εμείς τέτοια θέματα, προστατεύοντας τους δημότες μας, αλλά συμπάσχοντας στο Παγκόσμιο δράμα. 
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Αλλά ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ διοίκηση ΚΙ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΕΤΕ. ;;;;!!!!!

ΔΗΜ ΣΦΥΡΗΣ