Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


3/10/2018

ΘΕΜΑ : ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης οι αξιολογήσεις των φακέλλων δικαιολογητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών για τα έργα :
α) Επισκευή και συντήρηση σχολείων οικονομικού έτους 2018 και
β) Κατασκευή και επισκευή τοιχίων αντιστήριξης οικονομικού έτους 2018
Από την παραπάνω διαδικασία αναδεικνύεται το σημαντικό θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018.
Διανύουμε τον Οκτώβριο και τώρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολείων (μελέτη 5/2018), κάτι που έπρεπε να είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά και οι εργασίες δε θα προκαλούσαν αναταραχή στη λειτουργία τους.
Είμαστε στο φθινόπωρο, ζήσαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις και τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας σχετικά με την κατασκευή και επισκευή τοιχίων αντιστήριξης Ο.Ε. 2018 (Μελέτη 4/2018) .

Άρα δεν είναι τυχαίο όταν φωνάζουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής έχει χάσει το στοίχημα της καθημερινότητας. Δεν υλοποιείται έγκαιρα το περιορισμένο (φτωχό) τεχνικό πρόγραμμα, δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση των παραπάνω πιστώσεων, δεν υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για να καλύπτουμε τις ανάγκες των δημοτών, την κατάλληλη ώρα, εποχή και χρονική στιγμή.
Ακούμε λόγια, λόγια του αέρα και χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και επειδή φοβάμαι ότι την ευθύνη θα τη ρίξει πάλι στους συνεργάτες του και στα στελέχη του Δήμου, απαιτείται να καταλάβουν οι δημότες μας ότι την ευθύνη για τη μη εκτέλεση των τεχνικών έργων και τις μεγάλες καθυστερήσεις του τεχνικού προγράμματος την έχει προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος που σύμφωνα με τον νόμο είναι ο υπεύθυνος του συντονισμού του δημοτικού έργου.
Σας καλώ άμεσα να επισπεύσετε την εκτέλεση των τεχνικών έργων σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας