Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

" Αύγουστος και μνημεία" εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στο Δήμο Ναυπλίου

" Αύγουστος και μνημεία" εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ο  Δήμος Ναυπλιέων ανεβάζει τον πήχυ.
 
Σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα στο βουλευτικό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης των εκδηλώσεων με τίτλο " Αύγουστος και Μνημεία ".
Φέτος οι συναντήσεις της μουσικής και των μνημείων θα πραγματοποιηθούν σε έξι αρχαιολογικούς χώρους που επιλέχθηκαν και αυτά είναι: η Ακροναυπλία , το φρούριο Παλαμήδι , η Πλατεία Συντάγματος, η Αρχαία Ασίνη και οι μυκηναικές Ακροπόλεις της Τίρυνθας και της Μιδέας.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν και θα πλαισιώσουν αυτές τις μουσικές βραδιές επισημαίνουν την υψηλή ποιότητα και αισθητική που θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στους χώρους .
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αφού τόνισε την άριστη συνεργασία και τη σημασία αυτής με την εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και προσωπικά με την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου προσκάλεσε τους δημότες , όλους τους πολίτες από τους όμορους δήμους και τους επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων να γευτούν τη μαγεία των μοναδικών χώρων μνήμης μέσα από ιδιαίτερα ακούσματα και μελωδίες.
Επισήμανε ,φυσικά , ότι η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν , κατανοώντας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αλλά και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν, να δουν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν .
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται γι αυτή τη διοργάνωση , όλους τους πολιτιστικούς και τουριστικούς συλλόγους και φορείς που είναι δίπλα και σε αυτή τη διοργάνωση του Δήμου και όπως χαρακτηριστικά είπε ο "Αύγουστος και Μνημεία " αποτελεί μια ακόμα προστιθέμενη αξία στο Ναύπλιο και σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων θέτοντας τον πήχη όλο και υψηλότερα, έτσι όπως αξίζει σε αυτόν τον ξεχωριστό και ευλογημένο τόπο μας.
 
27.07.2017
 
Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος
Έλλη Βασιλάκη