Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΔΕΥΑΕΡ: Απόρριψη προσφυγής κ. Αν. Λάμπρου και Μήνυση-Έγκλιση για συκοφαντική δυσφήμιση

Σας στέλνουμε την παρακάτω ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση των αναγνωστών σας:

«Κρανίδι, 07-07-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί δημότες και συνδημότισσες,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την προσφυγή του κ. Αναστάσιου Λάμπρου κατά της σε ορθή επανάληψη αριθμ. 76/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας εκδόθηκε απόφαση (ΑΔΑ: ΩΨΓ2ΟΡ1Φ-5ΞΧ) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Νικολάου Παπαθεοδώρου, με την οποία απορρίφθηκε η εν λόγω προσφυγή για τους εξής λόγους:

Επειδή ο πρώτος προβαλλόμενος ισχυρισμός, ότι δηλαδή, η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε ενάμιση μήνα αργότερα από την αρχική, δεν συνιστά νόμιμο λόγο ακύρωσής της, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή διάταξη νόμου με την οποία να καθορίζεται συγκεκριμένη προθεσμία προς τούτο.
Επειδή ο δεύτερος ισχυρισμός, ότι, δηλαδή, ο Ηλίας Κατσάβελας που ορίστηκε μέλος με την ιδιότητα του δημότη ενώ είναι και αιρετός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, δεν συνιστά νόμιμο λόγο ακύρωσης αφού δεν αντίκειται στις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 13 παράγραφος 1 του Ν. 2690/99, δεδομένου ότι δεν συμμετέχει σε αυτό και με άλλη ιδιότητα.
Επειδή ο τρίτος ισχυρισμός του προσφεύγοντος, ότι, δηλαδή, ο Στάικος Κοσμάς δεν είναι δημότης, ούτε κάτοικος Ερμιονίδας, είναι αόριστος, και συνεπώς απορριπτέος, δεδομένου ότι δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο με το οποίο να αποδεικνύεται αρμοδίως η βασιμότητα του.
Η παραπάνω προσφυγή του κ. Αν. Λάμπρου ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης της αντικατάστασης του κατεστραμμένου μοτέρ της γεώτρησης στη θέση Μποτσάνι της Τ.Κ. Ηλιοκάστρου. Με την
παραπάνω απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου είναι δυνατή η σύναψη κατάλληλης σύμβασης, ώστε να αντικατασταθεί το γρηγορότερο δυνατό το μοτέρ και να επαναλειτουργήσει η γεώτρηση και η βρύση πόσιμου νερού.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ανάρμοστες και απρεπείς δηλώσεις του κ. Αναστάσιου Λάμπρου σε ανακοινώσεις του σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του νομού μας, όπως:

«παραποίηση αποφάσεων»,

«παραπλανούν τους Δημότες»,

«λογική των παραμάγαζων»,

«χαρατσώσουν την Κοιλάδα και αρπάζουν τα χρήματα από τις τσέπες των κατοίκων της»,

«να συμμορφωθείτε με τις προτάσεις μας»,

«καταστρατηγούν την νομιμότητα»,

«Τώρα όμως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συμμορφωθείς», «χαράτσωναν παράνομα τους Δημότες»,

«αρπάζετε από τις τσέπες των Δημοτών»,

«δημιουργία παραμάγαζων»,

«ενισχύουν τα παραμάγαζα της ΔΕΥΑΕΡ και συνεχίζεται η λογική των χαρατσιών»,

«να καταργηθούν τα μαγαζάκια των απευθείας αναθέσεων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.»,

«αυτός ο Πρόεδρος της αμαρτωλής και καταχρεωμένης διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.»

κατατέθηκε μήνυση – έγκλιση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Είναι πασιφανής η εμμονή του κ. Λάμπρου με τα αξιώματα, τις ηγετικές θέσεις και του να διαδραματίζει ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, γεγονός που αποτελεί κινητήρια δύναμη όλων αυτών των ισχυρισμών. Ως συντάκτης δε των δημοσιευμάτων και ψηφιακών αναρτήσεων, κατάφωρα αναφέρεται με ψευδείς και ανυπόστατες δηλώσεις και καταγγελίες, διατεινόμενος δήθεν την κακοδιοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., την κατασπατάληση χρημάτων και την ευθύνη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για τη μη υλοποίηση μεγάλων έργων. Κατονομάζει δε τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και το Διοικητικό Συμβούλιό της, χωρίς να έχει ουδένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτουν οι αναφορές του, χρησιμοποιώντας μάλιστα γενικές και αόριστες εκφράσεις.

Απώτερος στόχος αυτών των πηχυαίων τίτλων και των εκφράσεων – πυροτεχνημάτων είναι να δημιουργήσει εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία, παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας την άποψη της κοινής γνώμης για την πραγματικότητα, ούτως ώστε να δημιουργηθεί αφενός, ζημία στην επιχείρηση, καθώς προτρέπει τους δημότες να μην πληρώνουν, αφετέρου ένα κλίμα διχόνοιας και δυσαρέσκειας προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., και ιδίως εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο του Δ.Σ.

Ο κ. Λάμπρου ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας έχει κάθε δικαίωμα να ελέγχει και να κρίνει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Έχουμε αποδείξει επανειλημμένα την πρόθεσή μας για συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την παροχή όποιων στοιχείων έχουν ζητηθεί.

Όμως ο κ. Λάμπρου θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι εκτός από μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και Δημοτικοί ή Τοπικοί Σύμβουλοι είμαστε οικογενειάρχες, επαγγελματίες και μέλη του κοινωνικού συνόλου σε αυτόν τον τόπο και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε κανέναν από εμάς με τέτοιου είδους εκφράσεις και με ψευδείς καταγγελίες χωρίς να παρουσιάζει με ακρίβεια στοιχεία ή πραγματικά περιστατικά, τα οποία μπορούν να στοιχειοθετούν τέτοιες βαριές κατηγορίες.

Αναμένουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης εκ μέρους του Εισαγγελέα και την κατά το νόμο τιμωρία του κ. Λάμπρου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Ιωάννης Πάλλης»


Με εκτίμηση,
Ιωάννης Πάλλης
Πρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Διεύθυνση: Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Άγιος Παντελεήμονας – Μπαρδούνια, 21300 Κρανίδι Αργολίδας
Τηλέφωνο: 27540.22945, 6979.986004
Fax: 27540.23391