Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Βαρύς ο πέλεκυς σε συσκευαστήριο της Αργολίδας για ανασφάλιστους εργαζόμενους

του Βασίλη Αγγελόπουλου (www.dikaiologitika.gr)
Πρόστιμο ύψους 396.870 ευρώ επέβαλλε το ΣΕΠΕ στην εταιρία Intrafruit με έδρα την Ήρα Αργολίδας, λόγω εντοπισμού 38 ανασφάλιστων εργαζομένων.
Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη συσκευασία φρούτων και σε έλεγχο που είχε γίνει στις 8 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, οι ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος βρήκαν μια «μικρή Μανωλάδα» στις εγκαταστάσεις της, αφού εντόπισαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, για τους οποίους δεν είχε γίνει αναγραφή στον πίνακα προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν 35 εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 25 ετών και τρεις εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών, που δούλευαν ανασφάλιστοι.
Από το σύνολο των 38 εργαζομένων, οι 9 είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι 20 προέρχονται από την Αλβανία, μία από την Σερβία και ένας από την Ινδία, ενώ υπάρχουν 7 εργαζόμενοι που δεν δήλωσαν την υπηκοότητά τους.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο που επιβάλλεται στην επιχείρηση, την ώρα που το ΣΕΠΕ ετοιμάζει νέες «εφόδους» στην ευρύτερη περιοχή, αφού υπάρχουν πληροφορίες για παράνομη μετακίνηση ανασφάλιστων εργαζομένων, κυρίως αλλοδαπών, από εταιρία σε εταιρία.