Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης

1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής επισκέφθηκε το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου, το οποίο στεγάζεται στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου».Ξεναγήθηκε στον χώρο του Μουσείου από τις κ.κ. Μαρία Τράκη και Ελένη Τράκη.

Τα εκθέματα, παιχνίδια και αντικείμενα χειροποίητα και βιοτεχνικά που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα το παιδί, προέρχονται από την περίοδο 1900 έως 1960 και ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία 1950 – 1960. Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές αγνές, διεγείροντας παιδικές μνήμες με συγκινησιακή φόρτιση.

10
Τον Δήμαρχο Ερμιονίδας συνόδευαν οι  Αντιδημάρχοι  Ερμιονίδας Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιάννης Δημαράκης και Κέλλυ Φωστίνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστος Δάγκλης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης Γιώργος Τσεγκής, ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και η Ειδική Σύμβουλος Θεοδότη Σκλαβούνου-Λαμπάτου.
16
Στο περιθώριο της επίσκεψης η κυρία Ελένη Τράκη (ταμίας του Ερμιονικού Συνδέσμου) ενημέρωσε τον κύριο Δήμαρχο και τους παρευρισκομένους στο Μουσείο, πως το κτίριο που στεγάζεται το μουσείο παραχωρήθηκε στον Ερμιονικό σύνδεσμο από τον  αείμνηστο Δάσκαλο Μιχάλη Παπαβασιλείου. Ο Ερμιονικός σύνδεσμος το επισκεύασε και το διαμόρφωσε κατάλληλα σε Μουσείο Παιχνιδιών.
5
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ευχαρίστησε τις εκπροσώπους του Ερμιονικού Συνδέσμου και ανανέωσε το ραντεβού του για να δρομολογήσουν την στήριξη του Μουσείου Παιχνιδιών και την προώθηση αυτού του ξεχωριστού χώρου, ο οποίος αποτελεί μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα.
9
14
13
15
11
8
4
3