Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                
Ναύπλιο, 3 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην τελετή εγκαινίων της 18ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου:
«Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης για τον Αγροτουρισμό στην Επίδαυρο.
Ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, λίγες ώρες πριν οι Έλληνες αποφασίσουμε με την ψήφο μας για την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και το μέλλον μας για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, πρωτοβουλίες όπως αυτή η έκθεση αποκτούν ξεχωριστό, πρόσθετο περιεχόμενο και συμβολισμό.
Από τη μια, υπογραμμίζουν την αλήθεια ότι κάθε προσπάθεια για
την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, για την προκοπή και την ευημερία των Ελλήνων πρέπει να ξεκινά από τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα – που είναι πολλά και σημαντικά. Εδώ στην Επίδαυρο και ευρύτερα στην Αργολίδα ακόμη και μέσα στην κρίση γίνονται σημαντικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, κινήσεις αναδημιουργίας που δίνουν ανάσες ζωής στον τόπο μας.
Ταυτόχρονα, αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι για να πετύχουν αυτές οι προσπάθειες, πρέπει να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε το κατάλληλο θεσμικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε την χώρα στην ΕΟΚ, ήθελε να διασφαλίσει οριστικά τρεις μεγάλους στόχους: την δημοκρατία, την ανάπτυξη και την εθνική ασφάλεια. Αυτή την στιγμή και οι τρεις αυτοί στόχοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Και είναι πλέον στο χέρι μας να σφραγίσουμε με την απόφασή μας πλέον μια και καλή τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αυτή τη μεγάλη στρατηγική, εθνική επιλογή.
Βεβαίως, σ’ όλη την περίοδο της κρίσης, αλλά και στις δεκαετίες που προηγήθηκαν και μας οδήγησαν σ’ αυτή έγιναν πολλά λάθη και από τους εταίρους μας. Όπως επίσης, είναι αλήθεια πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται βαθιές αλλαγές για να ανταποκριθεί τόσο στο όραμα των ιδρυτών της όσο και στις σύγχρονες προκλήσεις.
Όμως, ασφαλέστερο, πιο δημοκρατικό, πιο συμφέρον λιμάνι από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να βρούμε πουθενά αλλού.
Και είναι στο χέρι μας στις αναγκαίες αλλαγές της Ευρώπης να συμβάλλουμε ως ισότιμοι εταίροι, αντί να μπούμε σε εξαιρετικά σκοτεινά μονοπάτια, με μη αναστρέψιμες εθνικές συνέπειες.
Φίλες και φίλοι,
Η σημερινή γιορτή έχει και ένα ακόμα συμβολισμό: πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, την Δευτέρα θα συνεχίσουμε να ζούμε όλοι μαζί. Πριν και πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες. Και αυτό που θέλω να σας ζητήσω σήμερα πέρα από το να ψηφίσουμε με σύνεση, είναι να διαφυλάξουμε όλοι μαζί ότι ο κακός σπόρος του εθνικού διχασμού δεν θα ξαναβλαστήσει στην πατρίδα μας.
Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν, εύχομαι κάθε επιτυχία στην φετινή έκθεση. Του χρόνου τέτοια εποχή, να γιορτάζουμε τον αγροτουρισμό μας υπό πολύ καλύτερες συνθήκες και για την οικονομία, και για την κοινωνία, και για την πατρίδα μας συνολικά».