Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Από Ιχνηλάτες

Μπορεί να το θέτω με οξύ τρόπο, αλλά δεν μιλάω για την γενική διαβούλευση των πολιτών που προκαλεί η ελευθερία του λόγου, της γνώμης, τη ελευθεροτυπία κλπ, διαβούλευση που ρίχνει και κυβερνήσεις, ή εξαφανίζει κόμματα.

Αν πρόκειται βάσει νόμου να πρέπει να σταλεί προς διαβούλευση μία ΜΠΕ στο Δήμο Ερμιονίδας, η αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος στη περίπτωση αυτή εισηγείται το θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ, το οποίο παίρνει απόφαση, που είναι γνωμοδότηση κατόπιν διαβουλεύσεως. Είναι απόλυτα φυσικό να κληθούν οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών Κοινοτήτων να διαβουλευτούν. Όλοι αυτοί είναι αντιπρόσωποι μας.
Αλλά να υπάρχει ένα όργανο, όπως το περιέγραψα, να διαβουλεύεται αντί όλων των πολιτών, δεν το βρίσκω πολιτικά σωστό. Διαβουλεύεται σε θέματα που θα του δώσει ο Δήμος και μάλιστα η πλειοψηφία. Είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο που τα θέματά του έρχονται από τον Δήμο. Ως γνωμοδοτικό όργανο που διαβουλεύεται, δεν μας αντιπροσωπεύει. Δεκαοκτώ σύλλογοι επί καμιά εικοσαριά ενεργά μέλη τα οποία αντιπροσωπεύονται και αυτά από τους προέδρους τους + 10 δημότες επειδή θέλουν ή τους τοποθετεί ο Δήμος δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δημότες. Και η μετονομασία τους σε ενεργούς δημότες, ή ενεργές συλλογικότητες δεν αλλάζει τα πράγματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος