Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λίγος σεβασμός στη νοημοσύνη μας δεν έβλαψε κανέναν

Ηλίου φαεινότερον: Ο Δήμαρχος Κρανιδίου κύριος Σφυρής με την συγκατάθεση της τότε Αντιπολίτευσης του κυρίου Λάμπρου έκριναν ότι ο χώρος δεματοποίησης στον Σταυρό ήταν λύση για τα αστικά απορρίμματα του Δήμου Κρανιδίου. Αυτό τους φάνηκε καλόν και το ψήφισαν.
Αν είχαν φτιάξει τον χώρο δεματοποίησης μέσα στον ΧΑΔΑ Διοσκουρίων το ίδιο πράγμα ήταν, αλλά δίκαιο. Γιατί ο τουριστικός Δήμος Κρανιδίου αναλάμβανε τη διαχείριση με λύση μέσα στην τουριστική και οικιστική περιοχή του, ενώ με τον Σταυρό μετέφερε όλο το πρόβλημα στο Δίδυμο που είναι ο ελάχιστος παραγωγός σκουπιδιών της Ερμιονίδας.

Θα μπορούσε τόσο ο κύριος Σφυρής, όσο και ο κύριος Λάμπρου να μην δεχτούνε αυτό το έργο του δεματοποιητή και να έληγε η θητεία τους με τον παραδοσιακό ΧΑΔΑ των Δισκουρίων σε λειτουργία και χρήση.
Έτσι θα τελείωνε και ο Δήμος Ερμιονίδας. Αφού δεν είχε την ευκαιρία να πάει τα απορρίμματα στον δεματοποιητή Σταυρού, θα άφηνε σε χρήση τον ΧΑΔΑ Κροθιού. Οι ΧΑΔΑ Ρορού και Διδύμων ήταν πολύ μικροί για να τους υπολογίζουμε.

Βγαίνει λοιπόν ο κύριος Καμιζής Δήμαρχος και βάζει τον Αγαπητό Αντιδήμαρχο στην θέση που τον έβαλε, όμως παραλαμβάνουν τους ΧΑΔΑ Δισκουρίων και Κροθιού, όπως ήσαν σε λειτουργία και χρήση τους οποίους βέβαια πρέπει υποχρεωτικά και να κλείσουν εντός 6μήνου.
Το ερώτημα είναι ένα και μόνον: Τι θα παρέδιδαν τον Μάιο το 2014 στην επόμενη Δημοτική Αρχή; Αυτό θέλουμε όλοι οι δημότες να ακούσουμε από τον κύριο Καμιζή και το Αγαπητό Αντιδήμαρχο. Δηλαδή: "Αγαπητοί Δημότες, αν ο κύριος Σφυρής με την συγκατάθεση του κυρίου Λάμπρου δεν είχαν συναινέσει να γίνει ο χώρος δεματοποίησης Σταυρού και εμείς παραλαμβάναμε τους ΧΑΔΑ  Δισκουρίων και Κροθιού, θα κάναμε αυτά και αυτά τα έργα και αυτά θα παραδίδαμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή".

Και η απάντηση των Δημοτών: Ωραία, αλλά σε τι σας εμπόδισε ο χώρος δεματοποίησης Σταυρού; Απλά, τον εγκαταλείπατε  και δεν πηγαίνατε ούτε ένα κιλό απορρίμματα.Σαν να μην υπήρχε για σας από την πρώτη μέρα.  Πέστε μας σε τι σας εμπόδισε η ύπαρξή του, ώστε να κάνετε αυτά που μας είπατε; Τι άλλο σας εμπόδισε και δεν τα κάνατε;
Γιατί όσα τελικά κάνατε φαίνονται και είναι απαράδεκτα. Και δια λόγους αρχής και αλληλεγγύης προς στα Δίδυμα και την γύρω του Σταυρού περιοχή, είμαστε πολλοί αυτοί που δεν μπορούμε να σας ψηφίσουμε, αν αποφασίσετε τελικά να κατεβάσετε την "παράταξη" στις εκλογές.

Αυτά είναι διάλογος και απολογισμός, αυτά που ακούμε είναι κοκορομαχίες και μας υποτιμούν.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος