Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ 
Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός συναντάμε και φέτος στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου
Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός γελοιογραφίας με τίτλο: «Ο Διόνυσος σε κρίση» που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ, υπό την αιγίδα του Τμήματος θεατρικών σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Κυριακή 2/3 στο Τριανόν στις 12μμ.
Οι επισκέπτες και οι δημότες του Ναυπλίου έχουν την ευκαιρία περπατώντας στην παλιά πόλη να απολαύσουν, τα έργα που εκτίθενται  στα σοκάκια της. Ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος τέχνης όπου εκτίθενται μέχρι τις 17 Μαρτίου 2014, τριάντα τέσσερα έργα διαγωνιζομένων. Μέσα από τα έργα αυτά μπορεί κανείς να  διακρίνει  το χιούμορ και την ευρηματικότητα, με την οποία οι διαγωνιζόμενοι προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης για το διαγωνισμό εικαστικού Βασιλικής Σαγκιώτη  «η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη και το
εικαστικό επίπεδο υψηλότερο. Οι κριτική επιτροπή αποτελείται από αξιόλογους γελοιογράφους, εικαστικούς και εικονογράφους και είμαι πολύ αισιόδοξη διότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο, ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός και η πόλη σημείο αναφοράς για την τέχνη και τη δημιουργία». 
Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη