Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί είναι οι ληστές της Ερμιονίδας και της Αργολίδας


Οι κακοποιοί κατηγορούνται για επτά ένοπλες ληστείες, τρεις απόπειρες και για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου μετά από ξυλοδαρμό...Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των μελών εγκληματικής οργάνωσης, που είχε διαπράξει επτά ένοπλες ληστείες και τρεις απόπειρες στην Αργολίδα και τον Πειραιά και εξαρθρώθηκε στις 8 Απριλίου από την Ασφάλεια Ναυπλίου. Σε μια από τις επιθέσεις τους, οι κακοποιοί προκάλεσαν το θάνατο ενός ηλικιωμένου από ξυλοδαρμό.

Πρόκειται για τους:
1) ΜΠΟΛΑ Δημήτριο του Γεωργίου και της Αικατερίνης, γεν. 29-08-1977 στο Κρανίδι Αργολίδας, κατ. ομοίως2) ΜΠΟΛΑ Κωνσταντίνο του Γεωργίου και Αικατερίνης, γεν.01-10-1984 στο Άργος Αργολίδας, κατ. Ερμιονίδας Αργολίδας
3) ΔΑΝΙΚΑ Αλέξανδρο του Παναγιώτη και της Ελένης, γεν. 26-10-1991 στην Αθήνα, κατ. Ζεφυρίου Αττικής4) ΚΑΡΕΝΤΖΟ Πέτρο του Ζώη και της Άννας, γεν. 23-10-1989 στην Αθήνα, κατ. Ζεφυρίου Αττικής5) ΚΡΟΜΠΑ Γεώργιο του Θεοδώρου και της Ιωάννας, γεν. 01-07-1959 στη Μεσσηνία, κατ. Πορτοχελίου Αργολίδας6) ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ Χρήστο του Βασιλείου και της Κατίνας, γεν. 30-11-1946 στις Σπέτσες Αττικής, κατ. Πορτοχελίου Αργολίδας7) ΜΑΡΚΟΥ Χρήστο του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεν. 05-06-1982 στην Αθήνα, κατ. Αχαρνών ΑττικήςΗ συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Έως τώρα, εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και μια στον Πειραιά, από τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας άνω των 460.000 ευρώ. Σε ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους, υπήρχαν κοσμήματα, ένα μπλοκ επιταγών, επτά βιβλιάρια καταθέσεων, πέντε κάρτες ανάληψης και 40.500 ευρώ.

Σε μια από τις ληστείες, στις 15 Νοεμβρίου 2012 στην Ερμιόνη, οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει άγρια τον 87χρονο ιδιοκτήτη ενός σπιτιού και τον έδεσαν σε μια καρέκλα με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του στις 3 Ιανουαρίου στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου νοσηλευόταν.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ένα πιστόλι και 77 φυσίγγια διαμετρήματος 6,35 mm, ένα μαχαίρι με θήκη και μήκος λάμας 12 εκατοστών, ένα στιλέτο «πεταλούδα», ένα πτυσσόμενο αστυνομικό κλομπ, τέσσερις ψεύτικες γενειάδες, ένας σκούφος, μία μάσκα full face, δύο ζευγάρια γάντια, μια ζυγαριά ακριβείας, τρία laptop, τρία modem, έξι USB, τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, ένας ανιχνευτής μετάλλων, δύο ζευγάρια κιάλια, 83 πλαστικά δέσμευσης καλωδίων, 27 κινητά πλήθος καρτών SIM και 57 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

korinthostv