Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

κεραλοιφή

Αγαπητή Πρωτοβουλία

    Η κεραλοιφή που προτείνεται από την agrotikabook
είναι ένα προιόν που έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Αντικαθιστά την κρέμα χεριών, ποδιών, εκζέματος, μυκήτων και άλλων δερματικών παθήσεων. Επίσης,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αιμοστατικό σε αμυχές και μικρούς τραυματισμούς, ως επουλωτικό μικρών τραυμάτων, ως αντικνησμικό σε δήγματα κουνουπιών και άλλων εντόμων και για πολλές άλλες παρόμοιες χρήσεις.
    Πιο απλά, στη Λαική της Ερμιόνης κάθε Πέμπτη πουλιέται
από τον μελισσοκόμο κ. Γεώργιο Κόλλια. Στο παρελθόν είχα πάρει
την άδειά του να παρουσιάσω την αλοιφή αυτή στο blog σας. Άλλες μου ασχολίες όμως μεσολάβησαν που με εμπόδισαν. Τώρα λοιπόν, μπορώ να προσθέσω αυτές τις πληροφορίες και την προσωπική μου εμπειρία.
Στα προστιθέμενα συστατικά η συγκεκριμένη συνταγή του μελισσοκόμου περιλαμβάνει και τη μαστίχα Χίου και άλλα βότανα.
    Η συμβατική ιατρική (ας μας συγχωρήσει γι΄αυτό) μπορεί να χορηγεί πολλές αλοιφές για όσες περιπτώσεις παθήσεων προανέφερα αλλά ευτυχώς τα συστατικά της φύσης είναι απλά, αυθεντικά, εύχρηστα, αποτελεσματικά και μπορούμε να τα βρούμε εύκολα και να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας με ελάχιστη δαπάνη.
    Να προσθέσω και ένα στοιχείο της λαικής ιατρικής από την Ερμιόνη. Η γιαγιά κυρά Ρηνιώ παρεσκεύαζε τέτοια αλοιφή, "γιατροσόφι", ήταν "δημοφιλής" στην κωμόπολή μας και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Είχε την αποκλειστικότητα της... μαγικής συνταγής.
Ελπίζω να έχει διασωθεί η συνταγή αυτή από τους απογόνους της.

Σας ευχαριστώ

Μυρσίνη

.