Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι Σπέτσες καθιερώνονται ως νησί αθλητικών events

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 180 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε το Spetsathlon, ο 1ος Αγώνας Τριάθλου που διεξήχθη στις Σπέτσες το Σάββατο 27 Απριλίου. Οι αθλητές έσπευσαν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο.
Ο Αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Spetsathlon και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.
Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Sprint στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Παππάς με συνολικό χρόνο 01:18:53 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη με συνολικό χρόνο 01:24:58.
Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Endurance
στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 02:30:35 και στις γυναίκες η Λουκία Λουκοπούλου με συνολικό χρόνο 02:58:54.
Spetses Triathlon Sprint (750 μ. κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο).
Spetses Triathlon Endurance (1.500 μ. κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο).
Το 1ο Spetsathlon, πραγματοποιήθηκε στο νησί των Σπετσών που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών events, λόγω του φυσικού κάλλους των διαδρομών που προσφέρει αλλά και της πολιτικής μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων που ισχύει. Εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών για τη νίκη από τη θρυλική Verandah του Poseidonion Grand Hotel.
Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την επιτυχία του πρώτου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών. Μέσα από επιτυχημένες διοργανώσεις, όπως το Spetses Classic Yacht Race, το Spetses Mini Marathon και τώρα και το Spetsathlon, που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος πως και αυτός ο Αγώνας θα εδραιωθεί και θα αποτελεί έμπνευση για τους αθλητές αλλά και για κάθε ένα συμπολίτη μας».neaepohi