Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιόλαδου με νοστιμιές και χορούς

Γράφει η  Λένα Μαρίνη neaepohi
Με εκλεκτά εδέσματα παρασκευασμένα με το ΠΟΠ ελαιόλαδο Κρανιδίου, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών, αλλά και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η δεύτερη ημέρα της Γιορτής που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας για την ελιά και το λάδι.
Η αυλή του δημοτικού σχολείου στην οποία πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδήλωση κατακλύστηκε νωρίς το μεσημέρι από κόσμο που θέλησε να γνωρίσει από κοντά τους παραγωγούς του φημισμένου ελαιόλαδου Κρανιδίου αλλά και να γευτεί τους πεντανόστιμους μεζέδες που προσφέρονταν απλόχερα.
Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι δύο γνωστοί Σεφ κ.κ. Ντουνέτας και Σαράντος που έχουν τόπο καταγωγής την περιοχή της Ερμιονίδας, δοκιμάζοντας τα εδέσματα και μιλώντας με τους παραγωγούς.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για το ελαιόλαδο του Κρανιδίου είναι ότι αρκετά μεγάλο μέρος της εξάγεται στο εξωτερικό σε αγορές που εκτιμούν ιδιαίτερα το πλούσιο άρωμά του και τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεύσης του όπως μας ενημέρωσε ο κ.  Βαγγέλης Δημαράκης γεωπόνος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ερμής που συλλέγει, συσκευάζει και εξάγει το πολύτιμο αυτό τοπικό προϊόν.
Στα πλαίσια της γιορτής εκτέθηκαν επίσης έργα ζωγραφικής με θέμα την ελιά και το λάδι, των παιδιών του δημοτικού σχολείου.
Ευχόμαστε η συγκεκριμένη γιορτή να εδραιωθεί και να μεγαλώσει όπως της αξίζει!
Επίσης θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στην ψυχή της γιορτής αυτής την κα Μονά.