Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Mαθήματα κεραμικής για 2η χρονιά στην Ερμιόνη

Mαθήματα κεραμικής για 2η χρονιά
στην Ερμιόνη, στο Ορλέντι..
Θέλετε ν'ασχοληθείτε με την κεραμική;
         Ελάτε να πραγματοποιήσουμε τις ιδέες σας και  να φτιάξετε αυτά που φανταστήκατε .. 
Ξεκινάμε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο  6977255437    
Αγγελική Μαντζαβίνου
           ( Για τους μικρούς μας φίλους εντελώς δωρεάν )  
         
Αγγελική  Μαντζαβίνου
Σύντομο βιογραφικό
          Γεννήθηκα στην Αθήνα   και  ήμουν δασκάλα  στο δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Ψυχικού, στο Λάτσειο. Πριν 15  χρόνια γνώρισα  την κεραμική και βρήκα σ'αυτήν τη δημιουργική
έκφραση που μου ταίριαζε.  Παρακολούθησα  μάθήματα κεραμικής  στο πρόγραμμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών για 2 χρόνια. Όμως δεν μου έφτανε αυτό και αναζήτησα πραγματική σχολή κεραμικής που την βρήκα στης Βέρας Σιατερλή όπου και έμαθα πολλά και συνεχίζω να παρακολουθώ τα διάφορα σεμινάρια που κάνει.
          Συγχρόνως ανέλαβα τον όμιλο κεραμικής στο σχολείο που εργαζόμουν και μαζί με τα παιδιά δουλεύαμε μέχρι σήμερα . Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς εκθέταμε στο χώρο του σχολείου τ'αποτελέσματα των προσπαθειών μας.
          Τώρα πια ζω στην Ερμιόνη που εδώ και 10 χρόνια περνούσα τα Σαββατοκύριακα μου. Το εργαστήρι και το σπίτι μου βρίσκονται στο Ορλέντι στα βόρεια της Ερμιόνης .
          Θεωρώ ότι η κεραμική είναι μια πανάρχαια τέχνη που στην πατρίδα μας έφτασε σε πολύ μεγάλη ακμή και πιστεύω ότι τα παιδιά θα έπρεπε να τη γνωρίσουν όχι μόνο για να μη χαθεί η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία αλλά και για να μπορούν να εκτιμούν το μεγαλείο των κεραμικών ευρημάτων των μουσείων μας.
          Το χώμα, το νερό και η φωτιά μπορούν να μας δώσουν αντικείμενα  καθημερινής χρήσης υψηλής αισθητικής αλλά και γλυπτά κάθε μεγέθους.