Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κάποιες σκέψεις για την ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ. και όχι μόνο, απο την Πουλή Παναγιούλα

Οι άνθρωποι εχουμε μάθει να γκρινιάζουμε και να ρίχνουμε την ευθύνη σε αλλους! Αυτο μας ικανοποιεί γιατι μας κανει να νιώθουμε έξυπνοι, ενημερωμένοι και με ολα τα ακόλουθα...
Η φιγούρα στο καθρέπτη δείχνει καλη, οπως θα θέλαμε...Εκει σταματάμε...
Αλλα? η συνείδηση μας ειναι εντάξη?
Ισως ντρεπόμαστε να εκτεθούμε, ομως.. ποιος θα το κανει? πάλι κάποιος που ξέρει να μιλάει χωρις να λεει τιποτα, με λογια σπουδαίου για να φανεί?
Όμως χρειαζόμαστε αγώνα, δράση, συμμετοχή, και οχι μονο λόγια και παρατηρήσεις- αρκετό απο το χρονο μας και βασικά ελπίδα, τη χαμένη ελπίδα και το ονειρο, γιατι χαθήκαμε!!
Ξεχναμε την ευθύνη μας στους επόμενους ..εμείς πρέπει!
οσοι εχουν την αίσθηση του δικαίου εχουν ευθύνη
Ψάχνουμε αρμόδιους να κατηγορήσουμε βγάζοντας το βάρος απο πάνω μας.
Δε φτάνει πια ενας καυγάς ουτε ο πολεμος ωφελεί..χρειαζεται διπλωματία
Αυτά που δικαιούμαστε και που οφείλουν να μας δώσουν όσοι ψηφίστηκαν και είχαν(εχουν)κονδύλια,
 τα ξέρουν καλα. Mε τα ανάλογα έγγραφα θα τα μαθαίνουν συνεχώς ..υπαρχουν οι αναλογες υπηρεσίες.και η σφραγίδα του σωματείου
Αν είμαστε πολλοί μαζεμένοι πολίτες,δε μας σταματάει τιποτα..και θα ειμαστε πολλοί πιστεύω. Aν είμαστε καθαροί χωρις μίσος και έχθρες μονο με την ελπίδα σε κατι καλύτερο.τους στοχους μας. και τα δικαιώματα μας.
Ετσι μπορούμε να προχωρήσουμε γιατι καποιες αξίες οπως το δίκαιο πρεπει να επιβάλλονται και για να γινει αυτο ...........απ 'οτι φαίνεται δε υπαρχουν αρμόδιοι που θα μας σκεφτούν.Αυτο μας εχουν αποδείξει.
Κ 'εμεις τη κανουμε? το μονο που κάνουμε ειναι να γκρινιάζουμε μπροστά στη tv ή σε ενα μπλογκ που κανεις δε βλέπει,ή και που διαβαζει τη εγινε... εχει διαβάσει τόσα....καμιά δράση για να δράσει ο άνθρωπος που πνίγεται εξοργισμένος! ..που είναι ολοι οσοι φωνάζουν μονοι τους?.... ουτε που μας βλέπουνε ουτε μας ακούνε, κανενα προβλημα γι 'αυτους που μας διοικούν ....δε φάνηκε κανείς να ενδιαφέρεται... και δε μιλάω για το δημο αλλα για ολο το κρατος και τη κατάντια που μας φέρανε. Γιατι δεν κανουν το λογιστικό ελενχο?το χρεος απο τις απάτες μπορούμε να το γλιτώσουμε, αλλα προτιμούν να μας μαδήσουν για να μην εκτεθούν. Γιατί πουλάνε ολη τη χώρα? Και δε μιλαω για το δημο ξαναλέω,ο δημος με τους δημότες ειναι, συνήθως αναγκάζεται!
μονοι μας και με την καλη συνεργασία και συμμετοχή μαζι τοπικά ενωμένοι οτι κανουμε ..οχι με τσακωμούς και σπαταλημένο χρόνο σε προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατι καταναλώνουμε ενεργεία πολύτιμη...Ας οργανωθούμε ως πολίτες άσχετα τι ομαδα είμαστε ,ήδη ανα το κοσμο αυτο γίνεται, ομως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι!
Τα κόμματα θα πρεπει να τα κατευθύνει η κοινη γνώμη.
Δε τελειώνουν οι υποχρεώσεις μας με ενα ψήφο στο κόμμα που ελπίζουμε, αν τους κοιτάς απο μακριά οτι θέλουν θα κανουν σαν να μην υπάρχουμε.
Αν θέλουμε να πετύχουμε. όλοι έχουμε αυτη την υποχρέωση και ολοι πρεπει να έχουμε άποψη.Αυτο πρέπει να ειναι ο στόχος του σωματείου! Αυτο ειναι ενα ονειρο! Ισως κάποιων ανθρώπων που δεν ησυχάζουν, που δε ξεμπερδεύουν ευκολα με τη συνήδιση τους, που δε μπορουν να μην ελπίζουν
Ο κοσμος πρεπει να πειστεί και παλι και αυτο δεν ειναι και τοσο εύκολο
Εκτός αν καταθέσουμε ψυχή!
Η παρέμβαση ειναι ενα σωματείο που εχει χτιστεί με αγώνα και κοπο .Δεν εχει γινει κατι ανάλογο στη περιοχη, το καταστατικό και οι σκοποι ειναι κατα την αποψη μου πολυ καλα .Στο χειρισμό τα θαλασσώσαμε.. όμως αυτο αλάζει με ενα νεο ΔΣ. Εγω προσωπικά ως πρωτάρης με σωματεία αυτα τα 2 χρονια εντόπισα το πρόβλημα ..λάθος στάσης του σωματείου σε προεκλογική περιοδο .Θεώρησα σωστό να το κανω γνωστό για τους επόμενους ΔΣ .Αυτο ειναι ενα σοβαρό θεμα για την εικόνα και τη σιγουριά που μπορεί να μην εμπνεύσαμε .... ,έπονται και αλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το σωματείο, όμως ετσι ειναι η ζωη, οσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε για να διορθωνόμαστε!

πουλη παναγιουλα

Αν νομίζετε οτι κατι λέει αυτο το άρθρο αναρτήστε το.Ευχαριστώ πολυ!