Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΝΤΑΛΑ»



 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΝΤΑΛΑ», με αφορμή το διεθνή εορτασμό της ημέρας των Μουσείων

«… δεν είναι η ομορφιά που λείπει από τα μάτια μας, είναι τα μάτια μας που δεν την αναγνωρίζουν…» (Rodin)

 

Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία με μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουμε τούτη την επέτειο στο Μουσείο παιχνιδιών της πόλης μας. 

Η προσέγγιση του Μουσείου μέσα από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και γενικότερα μέσα από τον κόσμο της τέχνης, αποτελεί ανυπολόγιστη δύναμη στα χέρια των εκπαιδευτικών που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του παιδιού, αλλά και στη διαπαιδαγώγηση του εφήβου.

Τα Προγράμματα που σχεδιάζουμε υλοποιούνται σ’ έναν αισθητικά φροντισμένο χώρο, ώστε τα παιδιά εκτός από το παιχνίδι, να λαμβάνουν αισθητικά ερεθίσματα με σκοπό την αισθητική τους καλλιέργεια, ευαισθησία και αντίληψη.

Γιατί, «Ο σύγχρονος άνθρωπος μοιάζει μ’ ένα πουλί που δεν πετά παρά μόνο με μια φτερούγα και ότι το μόνο μέσο αγωγής που του προσφέρει τη δυνατότητα να ξαναβρεί τη χαμένη του φτερούγα είναι η τέχνη» (Herbert Readyp υπέρμαχος της αισθητικής αγωγής).

  Εδώ και χρόνια ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ, αλλά και ως φυσικά πρόσωπα αξιοποιούμε το Μουσείο μας ως εργαλείο ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ως πηγή ευχαρίστησης, έμπνευσης, παιχνιδιού και δημιουργικότητας και είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι γι αυτό, καθώς ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι αξιοποιώντας το χθες, το παιδί επιχειρεί να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και το σήμερα. 

ΜΑΝΤΑΛΑ λοιπόν, δηλαδή η δυναμική και δημιουργική δύναμη του κύκλου. Ένας κύκλος που μάς ενώνει, που μάς κάνει να επικοινωνούμε, να γινόμαστε δημιουργική ομάδα με ενότητα, υπευθυνότητα ειλικρίνεια, σεβασμό. Να μιλάμε με την καρδιά, να ακούμε από την καρδιά. Αυτό. Ναι, αυτό είναι  που κάνουμε και επιδιώκουμε.

 Για το Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Η Πρόεδρος 

Βιβή Σκούρτη