Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Βασίλης Γκάτσος Κάλεσμα εθελοντικής εργασίας για το Μπίστι.

 


"......... Γιατί μας Αξίζει να έχουμε την Ερμιόνη που ονειρευόμαστε!!!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ"

Αυτό που μας αξίζει είναι η Ερμιόνη που χάσαμε!!!
Δεν ονειρευτήκαμε ποτέ σταμπωτά τσιμέντα επί τσιμέντων, κουβούκλια επί κουβουκλίων, την τσιμεντοταφόπλακα των μαντρακίων επί των ονειρικών Μαντρακίων, το γκρέμισμα των Ανεμόμυλών της,  την ........ απόλαυση να τρως στα Μαντράκια μπροστά σε ένα τείχος τουριστικών κοτέρων - θαλασσόσπιτων όπως τροχόσπιτων, την εξαφάνιση όλων των παραδοσιακών σκαφών των ψαράδων μας από τα Μαντράκια, τους επικίνδυνους κάκτους στη νότια ακτή φυτό - σύμβολο(!!!) της Ερμιόνης, και το κυριότερο, να περπατάς στον κύριο παραλιακό δρόμο από την είσοδο της Ερμιόνης μέχρι την έξοδο από Μαντράκια προς Μαγγούλα μέσα  στα αυτοκίνητα, σαν σε τριτοκοσμικόν χωρίον τριτοκοσμικής χώρας.

Τέλη Μαρτίου το Μπίστι ήταν πανέμορφο νύχτα και μέρα, φροντισμένο πεντακάθαρο, με κλαδεμένα τα πεύκα και φουντωτά.Αυτό δεν το χάσαμε ποτέ και μας αξίζει.
Αν κάτι χρειάζεται  άμεσα, είναι η επισκευή - συντήρηση, του τοίχου όπου εδράζονται οι κολώνες του σκεπάστρου της αυλής του Αϊ Γιάννη, που μάλλον μοιάζει να γίνεται με τα χρόνια επικίνδυνο.
Αν μπορείτε, το ερειπωμένο σπιτάκι δίπλα στον Άγιο Νικόλα, επισκευάστε το, γιατί είναι και επικίνδυνο.
Αν μπορείτε να ξαναβάλετε και το άρτια επισκευασμένο Φανάρι στη θέση του, σας αξίζει έπαινος.Άλλωστε στο site της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης ορθώς καμαρώνετε το Φανάρι στη παλιά του θέση, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Άρα αξίζει και για σας να το δείτε στην παλιά του θέση.

Βασίλης Γκάτσος