Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ι.Λ.Μ.Ε Για την εκδημία του Λίνου Μπενάκη

 Το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου συμπολίτη μας, Λίνου Μπενάκη, μιας πνευματικής προσωπικότητας, που προσέφερε υψηλές υπηρεσίες με το ήθος του, την άριστη επιστημονική του κατάρτιση και την συγγραφική του δραστηριότητα στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Τολμούμε να τον αποκαλούμε συμπολίτη μας διότι ως σύζυγος της Ακαδημαϊκού και τ. Προέδρου της Βουλής  κας Άννας Ψαρούδα Μπενάκη αγάπησε την Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της συζύγου του και εργάστηκε για την πολιτιστική της ανάδειξη.

Εξαιρετική η πολυεπίπεδη προσφορά του στο ΙΛΜΕ.

Ο ίδιος προσωπικά φρόντισε να φωτογραφίσει τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της ημιερειπωμένης οικίας Οικονόμου και έτσι σ’ αυτές τις φωτογραφίες αλλά και στις μετέπειτα σημαντικές ενέργειές του στηρίχθηκαν οι υπηρεσίες  για την αποκατάσταση αυτής της ιστορικής οικίας της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827. Σ’ αυτό το αναστηλωμένο κτήριο στεγάζεται σήμερα το ΙΛΜΕ.

Επιπροσθέτως υπήρξε εκ των πρωτεργατών στην ίδρυση του σωματείου ΙΛΜΕ και παρέμεινε αρωγός και ενεργό μέλος του μέχρι σήμερα.

Το αυθεντικό χειρόγραφο του Κολοκοτρώνη, ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου μας ανακάλυψε ο ίδιος σε δημοπρασία και έτσι έγινε απόκτημα του Μουσείου μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα για την έμπρακτη πολύτιμη προσφορά του στο ΙΛΜΕ, με την αναγγελία του θανάτου του, το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην αγαπητή σύζυγό του κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.
  • Να εκπροσωπηθεί το ΙΛΜΕ στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του ΙΛΜΕ, να σταλεί στα ιστολόγια και τα ΜΜΕ.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του.

Η Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Τίνα Αντωνοπούλου                Τζωρτζίνα Σιάννα Τζιέρη