Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

συντονιστείτε στις 21.00 !




Ραδιοπτήσεις: Με αφορμή την αυριανή παράσταση Can you bow στο θέατρο Φούρνος(https://www.facebook.com/events/989579771691699 ) καλέσαμε τον Χρήστο Δρούζα να τα κουβεντιάσουμε για την συνεργασία του με τον Γιώργο Κοκκινάρη ( Γιώργος Κοκκινάρης
)και τον Leander Behal ( Leander Behal)
Απόψε Πέμπτη 28/4/2022 , κ ώρα 21.00-22.30 από τον 2510 Radio με την Χριστίνα Κουρεμένου. Ακούτε διαδικτυακά :
http://protostar.shoutca.st:8209/stream κ από την εφαρμογή myTunerFree.
Ο Χρήστος Δρούζας είναι διευθυντής ορχήστρας (Ecole Noramle de Music, Alfred Cortot, Παρίσι) και συνθέτης (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Αθήνα) που κάνει διδακτορικό στην Ψυχοακουστική («On the Visual Influence on Room Acoustical Impression», Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου).Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε 18 επαγγελματικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, όπερες και μιούζικαλ ως μαέστρος, συνθέτης, ενορχηστρωτής, ερμηνευτής ή βοηθός σκηνοθέτη. Οι πιο σημαντικοί χώροι θεάτρου/μουσικής περιλαμβάνουν: Deustche Oper, Fliegendes Theatre – Βερολίνο. Opéra de Bastille (auditorium), Salle Cortot, Salle des Fêtes, Fondation Hellénique – Παρίσι. Άλσος, Βικτώρια, 104, Χώρα, Δ. Ποταμίτης, Ιλίσσια, Αμφιθέατρο Φ. Νάκας – Αθήνα. Έχει συνθέσει για συμφωνική ορχήστρα, μουσική δωματίου, φωνητικά σύνολα, μιούζικαλ για παιδιά, σόλο κοντραμπάσο και μουσική για 6 ταινίες μικρού μήκους.Επιπλέον, έχει εργαστεί για την Pirahna Art AG ως διευθυντής συναυλιών και παραγωγής στο Classical:NEXT 2017 (De Doelen – Ρότερνταμ, Ολλανδία). Έχει διδάξει στο Ωδείο Π. Νάκας για 7 χρόνια. Έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες, τηλεοπτικές εκπομπές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Ο Γιώργος Κοκκινάρης είναι κοντραμπασίστας, συνθέτης και μουσικός εκτελεστής με έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα. Ερμηνεύει έργα σύγχρονης μουσικής και αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με ζωντανούς συνθέτες από την Ευρώπη (Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), τις ΗΠΑ και τον Καναδά προσπαθώντας να διευρύνει το ρεπερτόριο του κοντραμπάσου σε σύνολα μουσικής δωματίου. Έχει μια διευρυνόμενη δισκογραφία και βιντεογραφία με αυτοσχεδιαστική μουσική, συνθέσεις και δική του συνθετική μουσική μαζί με ποίηση και χορό. Ο Γιώργος παράγει παραστάσεις χορού και μουσικής συνεργαζόμενος με χορογράφους και χορευτές (Julyen Hamilton, Konstantin Mihos, Paolo CIngolani). Η τελευταία του παραγωγή περιλαμβάνει την 50λεπτη ταινία "The Coming Pattern" (2021), μια ταινία για μουσική, ποίηση και χορό που παρήγαγε μαζί με την Julyen Hamilton. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τη Sylvia Hinz (φλογέρα) δημιουργώντας το ντουέτο gLOWs (sub bass recorder, contrabass). Το gLOWs χαρακτηρίζεται από τον μοναδικό συνδυασμό χαμηλά εγγεγραμμένων ήχων και απεριόριστων ηχητικών δυνατοτήτων. Το πρόγραμμα του gLOWs duo περιλαμβάνει νέες συνθέσεις ειδικά για το ντουέτο (Filippos Raskovic - merely reflect 2022), νέες διασκευές (Aegean Black Sea της Tina Pearson 2022) και νέες ερμηνείες σε πρώτη εκτέλεση (Ανέστης Λογοθέτης - Labyrinthos -1975). Ο Γιώργος έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και χώρους όπως Institut Francais d' Athenes, Klangwerkstatt Berlin 2019,2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο Αττικού ανοιχτού θεάτρου του φεστιβάλ Αθηνών, θέατρο του Δήμου Πειραιά. Ο Γιώργος τα τελευταία 2 χρόνια μελετά τη μουσική του Anthony Braxton ερμηνεύοντας σόλο ή σε μικρό σύνολο τη μουσική του. Το τελευταίο επερχόμενο project περιλαμβάνει σόλο εκτελέσεις κοντραμπάσου εμπνευσμένες από την Επιστημονική Έρευνα νέων επιστημόνων στον τομέα της Γενετικής και της Μικροβιολογίας.
Ο Leander Behal είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης από το Βερολίνο της Γερμανίας. Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται από ένα πολύ συγκεκριμένο αφηγηματικό ύφος, που αντλεί στοιχεία από τον σουρεαλισμό, τον παραλογισμό και τον μαγικό ρεαλισμό. Τα νυχτερινά σκηνικά, οι παράξενοι χαρακτήρες και τα μυστηριώδη συμβάντα αποτελούν επαναλαμβανόμενα στοιχεία στις ιστορίες του. Όπως επίσης και τα θέματα της μη συμμόρφωσης, του τραύματος και της φυγής. Μια από τις πιο καθοριστικές πτυχές του έργου του είναι η αγάπη του για τους παρείσακτους και η εμφανής αποστροφή του προς τον κανόνα. Αν είναι συνηθισμένο, πρέπει να το αψηφήσει. Αλλά ακόμα και όταν ο κόσμος αναποδογυρίζει και σπειροειδώς οδηγείται σε νέες διαστάσεις αλλοφροσύνης, η συναισθηματική αυθεντικότητα των πρωταγωνιστών παραμένει ανέπαφη. Στην πραγματικότητα, αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα μπροστά στις υπαρξιακές κρίσεις. Ο Leander σπούδασε κινηματογραφικές σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου από το 2016 έως το 2021. Σήμερα ζει στο Λούντβιγκσμπουργκ, όπου σπουδάζει σκηνοθεσία στην Filmakademie Baden-Wuerttemberg. Οι τελευταίες του ταινίες περιλαμβάνουν τις ταινίες "Taximan", "Automat" και το μουσικό ντοκιμαντέρ "Can You Bow?".
Καλή ακρόαση!!!