Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η Βιβή Σκούρτη καταγγέλλει : «Αλίευση ολουθούριου στον θαλάσσιο Κόλπο της Ερμιόνης»

 Απευθύνθηκα στη Λιμενική Αρχή της Ερμιόνης με δύο μου αιτήσεις, στις 18/12/2021 και 21/1/2022, για γεγονότα που συμβαίνουν στη θάλασσα της πόλης μας. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση. Μάλλον έχουν μπερδευτεί στο ποιος μπορεί να μου απαντήσει. Κι εγώ σκέφτομαι , μήπως αρμόδιος να μου δώσει την απάντηση είναι ο Διοικητής στρατού ξηράς στο Ναύπλιο;

Ερμιόνη 18-12-2021

Προς

Το Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης

     Κοινοποίηση: 1. Λιμεναρχείο Ναυπλίου

2. Δ/νση Λιμενικής Αστυνομίας/ΑΛΣ

 

Θέμα: «Αλίευση ολουθούριου στον θαλάσσιο Κόλπο της Ερμιόνης»

 

Αξιότιμοι κύριοι

Σας κάνουμε γνωστό ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά (πιθανά και τρίτη, αλλά εξαιτίας της καραντίνας παρέμεινα στην πόλη μου για μακρύ χρονικό διάστημα και παρατήρησα το γεγονός), δύο μεγάλα αλιευτικά σκάφη (τέσσερα την περσινή χρονιά), που όπως πληροφορήθηκα προέρχονται από την Κάλυμνο (το ένα μάλιστα χωρίς διακριτικά), επιδίδονται στην αλίευση του ολοθούριου (αγγούρι της θάλασσας), ιδιαίτερα στην πλευρά που είναι βυθισμένη η αρχαία πόλη της Ερμιόνης, σε διάφορα βάθη ολημερίς κι ολονυχτίς.

Αλήθεια, ποιος εποπτεύει το αποτέλεσμα της αλίευσής τους;

Ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως άνθρωπος που προέρχομαι από οικογένεια ψαράδων, κατέχομαι από ιδιαίτερη ευαισθησία για το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς έχω τραφεί από αυτό.

Έχω διαβάσει ότι το συγκεκριμένο θαλάσσιο είδος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο για την υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και αντιλαμβάνομαι τις επιπτώσεις για τους ντόπιους ψαράδες, που βρίσκονταιήδη σε δεινή θέση.

Σας παρακαλώ να ερευνήσετε τα γεγονότα αυτά και στη συνέχεια να τύχω της ενημέρωσης για τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε.

Με εκτίμηση

Παρασκευή Σκούρτη

Τηλ. Επικοινωνίας 6946197869


  Ερμιόνη 21 Ιανουαρίου 2022

      Προς 

             Τον Λιμενικό Σταθμό Ερμιόνης

Κοιν.1.  Λιμεναρχείο Ναυπλίου

2. Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας

 

                 ΘΕΜΑ: «Η από 19/12/2021 αίτησή μας»

Στην από 19-12-2021 αίτηση-αναφορά μας, σάς κάναμε γνωστό την ύπαρξη σκαφών που αλίευαν ολοθούριο στον νότιο όρμο της Ερμιόνης και για διάφορες πληροφορίες που υπήρχαν για τις δραστηριότητές τους.

Απάντηση στην αναφορά μας αυτή για τις δικές σας ενέργειες δεν είχαμε.

Θα παρακαλούσαμε, να μάς απαντήσετε εντός των χρονικών ορίων που ο νόμος ορίζει, καθώς και σε ποιες ενέργειες μέχρι σήμερα έχετε προβεί.

Με εκτίμηση 

 

Παρασκευή ΔημΣκούρτη