Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ -ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το έργο  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» είναι σε πολύ καλό στάδιο και βάσει  του προγραμματισμού   θα τελειώσει μέσα στο 2021.

Πρόκειται για ένα  έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή.

Η ιστορία αυτού του έργου είναι μεγάλη και κρατά περίπου 10 χρόνια.!!

 Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο καιρό μετά και από τότε με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016 από την Λατομική Α.Τ.Ε.  

Το «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου» θεωρείται από τα αυτονόητα μεγάλα έργα   που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί  εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού συγκαταλέγεται στα έργα υποδομών του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Όμως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από τη δημοτική αρχή και μέχρι την παραλαβή του έργου στο θέμα της  διενέργειας ποιοτικών ελέγχων των κατασκευαζόμενων έργων  και αποκατάστασης των βλαβών του  οδικού δικτύου από την ανάδοχο σε όλη την έκταση του έργου αφού εγκυμονούν  κίνδυνοι.









Στο Κρανίδι ιδίως αλλά και στο Πορτοχέλι υπάρχει έντονο  πρόβλημα και απαιτείται  προσοχή από την    καθυστερημένη   επαναφορά των οδοστρωμάτων  που δεν  γίνεται με τον τρόπο που προβλέπεται  και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κύριου του έργου  αφού δεν  εκτελείται αμέσως μετά την αποπεράτωση των εργασιών ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μελλοντική καθίζηση των οδών. Ο Ανάδοχος άλλωστε έχει  όλη την ευθύνη για την αποκατάσταση  της κάθε εμφανιζόμενης ανωμαλίας στις τομές αυτές με δαπάνες του μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου.



Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ