Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣΣτην τελική ευθεία για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 !!
Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, γίνεται η επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην εφετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Γκιουρ της Ουγγαρίας 8 - 10 Νοεμβρίου 2019 με θέμα «SMART CITIES».
Στον τελικό που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου συμμετέχουν τρεις ομάδες του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ Ερμιόνης.
Στην κατηγορία OPEN Δημοτικού η ομάδα Telepherique Team με την κατασκευή τελεφερίκ. Η ιδέα των παιδιών είναι να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων σπιτιών του γειτονικού μας νησιού, της Ύδρας, και να δημιουργήσουμε συνθήκες επέκτασης του οικιστικού ιστού και ανάπτυξής του στο υπόλοιπο άγονο και ακατοίκητο μέρος του νησιού. Το τελεφερίκ θα ξεκινά από το λιμάνι και θα διατρέχει την προαναφερόμενη περιοχή. Πυλώνες με ανελκυστήρες εξυπηρετούν τους δημότες. Όλη η κατασκευή λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αφήνοντας μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.          

Στην ίδια κατηγορία OPEN Δημοτικού και η δεύτερη ομάδα ΘΕΤΙΚΟ Jounior.
Με ηλιακούς σηματοδότες και αισθητήρες κίνησης δημιουργεί συνθήκες ομαλής κυκλοφορίας, εξυπηρετώντας την κίνηση της δημοτικής – αστικής συγκοινωνίας. Η εργασία έχει επικεντρωθεί στο λιμάνι της περιοχής και είναι συνδεδεμένη με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων που επισκέπτονται την πόλη. Ο ελλιμενισμός των πλοίων υποστηρίζεται επίσης από αισθητήρες κίνησης – απόστασης. Ηχητικό και γραπτό μήνυμα ενημερώνει για την άφιξη και αναχώρησή τους. Έχουν προβλεφθεί χώροι παιδικής χαράς, αθλοπαιδιών, αναψυχής, στάθμευσης. Μια χρήσιμη εργασία για όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές.    

Στην κατηγορία OPEN Λυκείου η ομάδα V for 5 υποστηρίζει τη δημιουργία έξυπνων χώρων εργασίας.          
Η κατασκευή μας είναι σχεδιασμένη για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενός γραφείου με τη χρήση νέων μέσων που κάνουν τον έλεγχο του εργασιακού περιβάλλοντος πιο άμεσο και αποδοτικό. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό συνδυάσαμε την ευελιξία των φωνητικών εντολών με την αναπτυγμένη τεχνολογία του έξυπνου σπιτιού. Συγκεκριμένα, με την Amazon Alexa, voice assistant που καλύπτει μια τεράστια γκάμα αυτοματισμών και λειτουργιών χειριζόμαστε διακόπτες sonoff οι οποίοι ενεργοποιούν και απενεργοποιούν συστήματα θέρμανσης, ψύξης, φωτός, ανανέωσης του αέρα και καταγραφής των συνθηκών του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ιδανικές συνθήκες που βοηθούν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όσο το δυνατόν καταλληλότερου για εργασία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων. Αυτοματισμούς έχουμε
εφαρμόσει και στο εξωτερικό του γραφείου, το οποίο απεικονίζει το τέλος του δρομολογίου ενός πλήρως αυτόματου λεωφορείου, το οποίο με line following και αισθητήρες χρώματος, απόστασης και επαφής προσαρμόζεται στο χώρο και οδηγεί, παρκάρει και φορτίζει χωρίς να απαιτεί μόνιμη επίβλεψη από άνθρωπο.      

Προπονητής όλων των ομάδων μας είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Είναι μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε τις ιδέες, τη δυναμική και την συνεργασία επίλεκτων ομάδων απ’ όλη τη χώρα. Παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πρωτοτυπούν, συναγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και συμβάλλουν στη δημιουργία έξυπνων πόλεων !!

Για το Φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ Ερμιόνης
Ανδρέας Κρητικός - Μαθηματικός