Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-------------------
            Επέστρεψε από τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ το Χορωδιακό Εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, που έλαβε μέρος στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «D.G. Kiriac”, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 15 χορωδιών από όλη την Ευρώπη, στην πόλη Pitesti,  από τις 20- 24 Ιουνίου.
            To ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ερμήνευσε το Σάββατο 23/6 στην εξαιρετικής ακουστικής αίθουσα του Θεάτρου “Alexandrou Davila” το Πρόγραμμα:
  1. Ο εφιάλτης τη Περσεφόνης,
  2. Είχα φυτέψει μια καρδιά
  3. Riu riu chiu
  4. Δεν σε θέλω πια
  5. Τζιβαέρι
  6. Γιάννη μου το μαντήλι σου
  7. Μήλο μου κόκκινο
  8. Λιανοχορταρούδια

Και εκτός προγράμματος α. Τα παιδιά του Πειραιά και β. το παραδοσιακό Ρουμάνικο τραγούδι  halunelul

Το Χορωδιακό Εργαστήρι καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της συναυλίας ενώ στα δύο εκτός προγράμματος τραγούδια, το κοινό εκδήλωσε ενθουσιώδη συμμετοχή.

Την Κυριακή 24/6 Το Χορωδιακό εργαστήρι ερμήνευσε στο μοναστήρι του CURTEA DE ARGES  το θρησκευτικό πρόγραμμα:

1.     Τη Υπερμάχω

2.     Σε υμνούμεν

3.     Pange lingua

4.     γραμμα στη τικ;iase urhskeytik;o pr;ogrammaΆγιος άγιος            Τη χορωδία διηύθυνε ο Μαέστρος Τάκης Μανιάτης, που είχε επιμεληθεί τη διδασκαλία και την όλη προετοιμασία της χορωδίας.

            Αρχηγός της  αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρσόπουλος.            Η αποστολή είχε δύο εκτός προγράμματος τιμιτικές συμμετοχές

1. Το πρωί του Σαββάτου 23/6 στο μουσείο χωριού «Dumitreie Gousti  στο Βουκουρέστι, όπου παρουσίασε θρησκευτικό πρόγραμμα αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια τόσο από τη Διευθύντρια του Μουσείου όσο και από τον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας.  

 και 2. Στη γιορτή της Ελληνικής κοινότητας του Pitesti το απόγευμα της Κυριακής 24/7, όπου παρουσίασε σε συνδυασμό με το χορευτικό των παιδιών της Ελληνικής Κοινότητας, πρόγραμμα Ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.Ακόμη μια αποστολή του Μουσικού Συλλόγου, εκτός συνόρων σε ένα αναγνωρισμένου κύρους διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ, στέφθηκε από πλήρη επιτυχία και για μια ακόμη φορά το χορωδιακό εργαστήρι εκπροσώπησε εκτός Ελλάδος,  επάξια τον τόπο μας και την πατρίδα μας στον τομέα του πολιτισμού και ειδικά της χορωδιακής τέχνης.

Το Δ.Σ. του Μουσικού Συλλόγου εκφράζει τα συγχαρητήριά του σε όλα τα μέλη του Χορωδιακού εργαστηρίου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους συνοδούς, για την άρτια παρουσία και την υποδειγματική συνεργασία και συμπεριφορά τους.Γραμματεία προβολής

& Δημοσίων σχέσεων του

Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης

 

Η Αφίσα του μουσείου "DIMITREIE GUSTI"  για την εκδήλωση στο Βουκουρέστι. 

Με την Δ/ντρια του μουσείου "DIMITREIE GUSTI"

Κύρια Συναυλία του φεστιβαλ " D.G. Kiriac στην αίθουσα του θεάτρου Alaxandrou Davila στο Πιτέστι


Συναυλία θρησκευτικής μουσικής στο Μοναστήρι του Curtea de Arges  
Με τα παιδιά του χορευτικού της Ελληνικής κοινότητας στο Πιτέστι.