Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Χ. Σπυροπούλου, Ταραγμένα Νερά, στο Ναύπλιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο Παλαμήδης, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο «Ταραγμένα Νερά» της κ. Χρύσας Σπυροπούλου καταξιωμένης συγγραφέως και συναδέλφου εκπαιδευτικού. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου. Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου ή να μάθετε περισσότερα στο Facebook.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η κ. Άννα Μπουλμέτη, Φιλόλογος και η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου, Φιλόλογος-Θεατρολόγος. Μαζί τους θα είναι και η συγγραφέας.
Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Σπούδασε Κλασική και Αγγλική Φιλολογία και εργάζεται στη Μ.Ε. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και συνεργάζεται με την εφημερίδα «Η Καθημερινή» από το 2000 και λογοτεχνικά περιοδικά. Διατηρεί στήλη στο περιοδικό Τα Ποιητικά και συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».

Βιβλία της: "Ο αρχαιοελληνικός κόσμος στην ποίηση της Ζωής Καρέλλη", μελέτη, Α.Σ.Ε., Θεσσαλονίκη 1988, "Αναγνώσεις", δοκίμια, Πρόσπερος, Αθήνα 1992, "Αντανακλάσεις", διηγήματα, Πρόσπερος, Αθήνα 1994, "Ομίχλη στη λίμνη", αστυνομικό, Οδός Πανός, Αθήνα 1998, "Μάσκες στη σκιά", ψυχοθρίλερ, Άγκυρα 2000, "Ένα αθώο παιχνίδι", αστυνομικό, Άγκυρα 2004. Συμμετοχή στο συλλογικό τόμο με κείμενα για την ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη, "Ακροατής οριζόντων", Γαβριηλίδης 2004, "Δίχως ίχνη", αστυνομικό, Κέδρος 2006, "Το μυστικό της λίμνης", αστυνομικό για εφήβους, Κέδρος 2008, "Οικοεγκλήματα", επιμέλεια, συμμετοχή, διηγήματα, Κέδρος 2008, "Το μυστήριο της Αίγινας", αστυνομικό για εφήβους, Κέδρος 2010, "Η απουσία του έρωτα", επιμέλεια, συμμετοχή, διηγήματα, Μοντέρνοι Καιροί 2011. Εισαγωγή στη συλλογή διηγημάτων του Ντενίζ Καβοκτζούογλου, "Καθημερινές πολίτικες ιστορίες", μετάφραση Αγγελική Μελλιού, Iason Books 2011.Μεταφράσεις της: "Αλόη", Κάθριν Μάνσφηλντ, νουβέλα, Οδός Πανός, Αθήνα 1993, "Κάρολ", Πατρίσια Χάισμιθ, μυθιστόρημα, Πρόσπερος, Αθήνα 1993, "Δύο αδέρφια διαφορετικού φύλου", (Κινεζικό αφήγημα, μεταφρασμένο από τα αγγλικά), Οδός Πανός, Αθήνα 1995. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής των Κρατικών Βραβείων και του Athens Prize for Literature (για το ελληνικό μυθιστόρημα) του περιοδικού (Δε)κατα.
Συντονίζει την Λέσχη Κλασικής Λογοτεχνίας, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο από το 2015.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Σας περιμένουμε όλους!