Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Γιόρτασε η μοναδική άγρια τουλίπα των Διδύμων


Δελτίο τύπου
Στα Δίδυμα την μικρή κωμόπολη της Αργολίδας, γιόρτασαν και φέτος 9 Απριλίου, την σπάνια, αυτοφυή άγρια τουλίπα του τόπου. Ένα αγριολούλουδο που στρώνει κόκκινα χαλιά την Άνοιξη και σκεπάζει τους ελαιώνες του κάμπου και τα χωράφια. Εικόνες μοναδικές, σ’έναν τόπο, τα Δίδυμα προικισμένο αφειδώλευτα από τη φύση.
Στην Ελλάδα βρίσκονται εννέα είδη αυτοφυούς τουλίπας. Η τουλίπα της Πελοποννήσου είναι η πιο ωραία από τις Ελληνικές τουλίπες. Φύεται μόνο στα Δίδυμα, στο ακρωτήριο Ταίναρο και στην Κεντρική Ελλάδα. Μοιάζει σαν κόκκινη φλογίτσα. ‘Άλλες περιοχές της Ελλάδας, με άγριες αυτοφυείς τουλίπες είναι η Κρήτη και η Χίος.
Στα Δίδυμα, εκτός από τις άγριες τουλίπες, στις φυσικές ομορφιές του τόπου περιλαμβάνεται το βουνό των Διδύμων, που

προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κυρίως για αναρρίχηση και πεζοπορία. Έξω από το χωριό, βρίσκονται δύο μεγάλα σπήλαια σε σχήμα κρατήρα, εντυπωσιακά λόγω του μεγέθους τους. Εδώ συναντάμε μια εντελώς διαφορετική βλάστηση και δύο μικρά εκκλησάκια, μέσα στο σπήλαιο, τον Άγιο Γεώργιο του 13ου αιώνα και τον ναό της Μεταμόρφωσης.



Στη γιορτή της τουλίπας, την Δευτέρα 9 Απριλίου, που διοργανώνεται κάθε Άνοιξη καθώς είναι από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που ευδοκιμούν αυτά τα λουλούδια, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημ. Σφυρής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο βουλευτής Ν. Δημοκρατίας Γ. Ανδριανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τ. Τζανής, ο Πρόεδρος τοπ. κοινότητας Διδύμων Κ. Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Γ. Αντωνόπουλος και η πολιτευτής της Ν. Δημοκρατίας Σόνια Τάνταρου.



Κέφι και χαρά σκόρπισε σε όλους τους παρευρισκόμενους η καταπληκτική χορευτική ομάδα των Διδύμων, που χόρεψε με ενθουσιασμό τραγούδια του τόπου μας, εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και άναψε το κέφι.