Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δημήτρης Σφυρής : Ο Δήμος Ερμιονίδας θα δώσει πόσιμο νερό στους Δημότες του παρά τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης.


Ο Δήμος Ερμιονίδας θα δώσει πόσιμο νερό στους Δημότες του
παρά τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Δεκεμβρίου ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία (12-8), λόγω αποχώρησης συμβούλων, η παραχώρηση χρήσης αγροτεμαχίου του Δήμου στη ΔΕΥΑΕΡ για την εκπόνηση της μελέτης μονάδας εγκατάστασης επεξεργασίας υφάλμυρου νερού από γεωτρήσεις. Η μονάδα θα παράξει πόσιμο νερό για την κάλυψη αναγκών του Κρανιδίου, του Πόρτο Χελίου και της Κοιλάδας. 
Το αγροτεμάχιο, μοναδικό Δημοτικό ακίνητο στην περιοχή, βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο πλησίον του κεντρικού αντλιοστασίου, των κεντρικών φρεατίων και των καταθλιπτικών αγωγών των Δημοτικών γεωτρήσεων. Κατά μήκος του αγροτεμαχίου περνούν οι αγωγοί που τροφοδοτούν με υφάλμυρο νερό το Κρανίδι, την Κοιλάδα και το Πόρτο Χέλι. 
Το αγροτεμάχιο είχε δωρηθεί από τον Κων/νο Ζέρβα "για την επίτευξη των σκοπών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των Δημοτών", όπως αναφέρεται στο δωρητήριο. 

Η αντιπολίτευση σύσσωμη δεν ήθελε να παραχωρηθεί για χρήση το αγροτεμάχιο. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκπόνηση της μελέτης και να μη δύναται να υλοποιηθεί το έργο επεξεργασίας πόσιμου νερού. 
Με απλά λόγια, να μην έχει τη δυνατότητα ο Κρανιδιώτης, ο Πορτοχελιώτης και ο Κοιλαδιώτης να έχει στη βρύση του πόσιμο νερό. Και αργότερα ο Ερμιονίτης, καθώς μελετάται η εγκατάσταση ιδίας μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Ερμιόνη. 
Η αντιπολίτευση πρότεινε την αναβολή παραχώρησης, με τον κ. Λάμπρου να ισχυρίζεται ψευδώς  ότι το αγροτεμάχιο δωρήθηκε για ιστορική αξιοποίηση. Χαρακτηριστικά είπε εκ των υστέρων ότι το είχε ακούσει και δεν είχε σημασία τι λέει το δωρητήριο, μιας και βρίσκεται κοντά στο βράχο της Γκούρι Βιτόριζα.  Σημειωτέον, ότι η μονάδα δεν έχει ούτε καν οπτική επαφή και βρίσκεται 150 μ από το σημείο αυτό. Μάλιστα, στα 8 μ. από το βράχο έχει κτιστεί το κεντρικό αντλιοστάσιο επί Δημοτικής Αρχής Καμιζή-Λάμπρου). Η πρόταση αυτή διαψεύστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία έκανε την εισήγηση και διάβασε το συμβόλαιο καταρρίπτοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους. Δεν αρκούσε όμως αυτό.  Για να σταματήσουν την διαδικασία ψήφισης και να παραπλανήσουν το Σώμα του Δ.Σ. επανήλθαν με σκοπό να εμποδίσουν την παραχώρηση χρήσης και ζήτησαν να γίνει πρώτα η μελέτη και μετά να γίνει η παραχώρηση. Γνωρίζοντας ότι η μελέτη και οι αδειοδοτήσεις, οι οποίες χρονίζουν, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την παραχώρηση χρήσης του αγροτεμαχίου. Όπως γνωρίζουν ότι όλες οι μελέτες θα περάσουν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η αντιπολίτευση κι ο καθένας, μέλος ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει δικαίωμα στην αντίθετη άποψη ή διαμαρτυρία. 
Παράλληλα όμως έχει και την ευθύνη για τα μέσα που επιλέγει, τον τρόπο και κυρίως την πρόθεση και τη σκοπιμότητα. Γι’ αυτά θα λογοδοτεί καθημερινά όπως κι εμείς στους Δημότες. 
Δεν έχει το δικαίωμα να σταματά τα έργα. Πολλώ δε μάλλον να λέει ψέματα και να παραπληροφορεί συστηματικά τους Δημότες, για να καλύψει προσωπικές βλέψεις και παραταξιακούς σκοπούς. 
Δεν μπορεί να εναντιώνεται σε έργα κοινής ωφέλειας και να στερεί από τους Δημότες την ποιότητα ζωής και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 
Δεν μπορεί να στερεί την δυνατότητα από τη Δημοτική Αρχή να αποφασίσει. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τη λύση ενός προβλήματος τέτοιας μεγάλης και κρίσιμης σημασίας όπως είναι η παροχή πόσιμου νερού στους Δημότες μας. 
Κάτι που καμία Δημοτική Αρχή επί δεκαετίες δεν κατάφερε. 
Ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να καθαρίσουμε την περιοχή μας από τα απορρίμματα. Βρήκαμε απέναντί μας την αντιπολίτευση και συρθήκαμε στα δικαστήρια για το αυτονόητο. Πολεμηθήκαμε για την αποκατάσταση των χωματερών. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά καταγγελίες για να σταματήσει το έργο της μαρίνας στο Πόρτο Χέλι. Αντιμετωπίζουμε καταγγελίες και κακοήθειες με σκοπό να σταματήσουν το εποικοδομητικό έργο της Δημοτικής Αρχής. 
Θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση όλων των έργων, γιατί μας επέλεξε ο λαός της Ερμιονίδας και πιστεύει  στην αποτελεσματικότητά μας. Κανείς, ακόμη κι αυτή η αντιπολίτευση, δε θα σταματήσει τα έργα που οι Δημότες μας έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν. 
Κανείς δε θα σταματήσει το δικαίωμα να τρέχει πόσιμο νερό από τις βρύσες του Δήμου Ερμιονίδας. 
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΕΣ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής