Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τον Πόρο και για πρώτη φορά και στα Κύθηρα.
Οκτώ συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.
Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που πλέον επεκτείνεται και στο νησί των Κυθήρων, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια παρέα φίλων και
συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τόσο τη μουσική δωματίου όσο και τα ελληνικά νησιά και υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Οι συναυλίες στην Ύδρα πργματοποιούνται με την υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.
Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: 28 Ιουλίου 2016, 21:00 – Γαλατάς
6 Bagatelles, Op. 9   Webern
Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček
Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130   Beethoven
Χώρος: Γυμνάσιο Γαλατά

29 Ιουλίου 2016, 21:00 – Σπέτσες
6 Bagatelles, Op. 9   Webern
Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček
Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130   Beethoven
Χώρος: Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

Περισσότερα:elculture