Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Ερμιόνη 28η Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου 2015                                                                          
Μια φωτογραφία, από την κατάθεση στεφάνου του αειμνήστου Μιχάλη Κολυμπάδη, τότε αντιπροέδρου της κοινότητος Ερμιόνης, προς τιμή και δόξα των ηρωικώς πεσόντων αδελφών μας, κατά την περίοδο του αντιστασιακού αγώνος, κατά των Γερμανών κατακτητών, της περιόδου 1941/1945, έφερε στην μνήμη μου, την μέχρι σήμερα αδιαφορία του Δήμου Ερμιόνης και εν συνεχεία Ερμιονίδος, να αναγράψουν  τα ονόματα τους, στο τύμβο των Ηρώων!!!
Το 2001 με εισήγηση του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, κ. Μιχάλη Καρατζά, ομοφώνως αποφασίστηκε η αναγραφή των ονομάτων των, αλλά δυστυχώς παρέμεινε στα συρτάρια του Δήμου της … ευγνωμονούσης ιδιαιτέρας μας πατρίδος.
Οι συνεχείς εκκλήσεις μας μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας <Ερμιονίς>  και των ιστοσελίδων του  Ιντ/νετ, προς τον Δήμο Ερμιόνης, και του σημερινού διευρυμένου δήμου Ερμιονίδος, δεν καρποφόρησαν.  
Το 1981, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, δια νόμου ανεγνώρισε την προς την Πατρίδα  θυσία των αγωνιστών της αντίστασης 1941\ 1945 . 
Μια από τις πρώτες ενέργειες του σημερινού πρωθυπουργού, ήταν να καταθέσει στεφάνη, στους εκτελεσθέντες υπό των Γερμανών κατακτητών , στην Καισαριανή.
Σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γής έχουν τιμηθεί οι νεκροί του αντιστασιακού αγώνα, πλην της Ερμιόνης.
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ
1)Μόδεστος Ντούρος, φοιτητής νομικής, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών κατακτητών στα εξαμίλια Κορινθίας. Το όνομα του αναγράφεται στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως επίσης και στο μνημείο πεσόντων, στα Εξαμίλια Κορινθίας.                              2)Νικόλαος Ντούρος, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών κατακτητών στα εξαμίλια Κορινθίας, το όνομα του αναγράφεται εις το εκεί μνημείο.                                                                                          
3)Βιρβίλης Ανδριανός, βασανίστηκε μέχρι θανάτου υπό των Γερμανών κατακτητών, στις φυλακές Κορίνθου.                                                   
4)Σκούρτης Γεώργιος, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών στις Σπέτσες, για την αντιστασιακή του δράση.
5)Ταρούσης Ιωάννης, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών στην  Καισαριανή για την αντιστασιακή του δράση.
6)Γεώργιος Προκοπίου του Κων/νου, σκοτώθηκε στα βουνά της Εύβοιας ενώ υπηρετούσε στον εθνικό στρατό κατά τον εμφύλιο.
ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
1) Μιχάλης Παπαμιχαήλ, σμηναγός Π.Α σκοτώθηκε κατά την πτώση του Πολεμικού αεροπλάνου εις διατεταγμένη υπηρεσία.
2) Μπατζάβελα Πανωραία, Κελευτής του Π.Ν σκοτώθηκε εν υπηρεσία στη Κρήτη.                                                                                                                                  Αιωνία σε αυτούς η μνήμη
Λαός που δεν τιμά τους  Ήρωες του, δεν αξίζει ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.