Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Ερμιόνη1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Ερμιόνη
Όταν οι δάσκαλοι μαθαίνουν τα παιδιά να παίζουν και οι γονείς ξαναθυμούνται!
Στην παιχνιδογειτονιά του Μουσείου, ξαναζωντάνεψαν ομαδικά λαϊκά παιχνίδια που γέμισαν χαρά τις παιδικές ψυχές και νοσταλγία και αναμνήσεις τους μεγάλους.
Στη γειτονιά αυτή έπαιζαν οι Ταξιαρχιώτες∙ οι Νακαίοι, Σχοιναίοι, Σπετσιωταίοι, Αγγελήδες, Φασιλήδες…, πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι του «δάσκαλου», γι’ αυτό διάλεγαν να παίξουν όταν εκείνος απουσίαζε.
Εκεί συναντήθηκαν τρεις γενιές ανθρώπων και έπαιξαν το κουκούδι και το τζίτζι, χοροπήδησαν και μέσα στο τρεχαλητό είχαμε και τούμπες, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Στις εξομολογήσεις των παιδιών οι λέξεις ήταν: τέλεια, απίθανα, καταπληκτικά, πολύ όμορφα … κι εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι τούτη τη χαρά θα την συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι. Συντονίστρια του Προγράμματος ήταν η Βιβή Σκούρτη και βοηθοί -τις αναφέρουμε κατά ηλικία- οι: Κατερίνα Παπαμιχαήλ-Ρήγα, Ήρα Φραγκούλη, Βίτσα Σκούρτη, Βίκυ Κουτραφούρη και φυσικά η υπεύθυνη του Μουσείου Μαρία Τράκη που με επιμέλεια χάραξε τα παιχνίδια στο δρόμο. Το Πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές. Η συντονίστρια του Προγράμματος Βιβή Σκούρτη
Από το Δ.Σ του Ερμιονικού Συνδέσμου