Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σύλληψη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αργολίδα

 Συνελήφθησαν δεκαπέντε  άτομα, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου Η εγκληματική τους δράση προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2013. Εμπλέκονται σε έξι  ληστείες και τριάντα τρεις κλοπές – απόπειρες, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις.Αναζητούνται άλλοι εννέα συνεργοί τους, ομοίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Συνελήφθησαν, σήμερα 10.11.2014 το πρωί, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, την Αττική, την Κορινθία και την Ημαθία, δεκαπέντε (15) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 22 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου.



Όλοι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Ναυπλίου, Άργους, Ασπροπύργου και Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι παραπάνω συλλήψεις είναι απόρροια εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που είχε αποτυπωθεί σε σχετική ποινική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη εννέα (9) συνεργούς τους (ομοίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που αναζητούνται) από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2013, διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Πιο αναλυτικά οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έξι (6) ληστείες και τριάντα τρεις (33) κλοπές – απόπειρες, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

argolikeseidhseis