Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου: Κίνημα Πολιτών, καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κίνημα Πολιτών, καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε - Foodosophy

Θα ήθελα να συγχαρώ την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Greek Foodosophy που έρχεται να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα, σε μια κρίσιμη εποχή όπου ή ανεργία έχει γίνει ο καθημερινός εφιάλτης για τον λαό μας.

Εμείς, εκπροσωπώντας το «Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να συνεργαστούμε μαζί σας. Το «Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 κατόπιν πρωτοβουλίας εκατό προσωπικοτήτων από τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Ιατρικούς και Τεχνικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Καλλιτεχνικό χώρο και τον Τύπο καθώς και τους Προέδρους των ανωτάτων Συνδικαλιστικών Οργάνων των Εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τους Προέδρους Εμπορικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων.

Ο σκοπός της ίδρυσής του, τον οποίο ανελλιπώς εξυπηρετεί μέχρι σήμερα, είναι ενεργή συμμετοχή στον αγώνα της προστασίας
θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας, στήριξη των Ελλήνων επαγγελματιών, παραγωγών, αγροτών και του εσωτερικού τουρισμού, μέσα από την προτίμηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το σύνθημα του Κινήματος είναι:
«ντύνομαι ελληνικά, τρώω Ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά»

Παραρτήματα του Κινήματος λειτουργούν και αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα σε πολλές πρωτεύουσες νομών. Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας είναι η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των πολιτών, που βάλλονται από την κρίση και τον εφιάλτη της ανεργίας, προς μια ευσυνείδητη προτίμηση και στήριξη του ελληνικού προϊόντος και άρα και των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς: αφίσες, ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, σποτ-καμπάνιες στα ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Κλείνοντας, θέλουμε να σας κάνουμε μία πρόταση: επειδή η καταναλωτική συνείδηση διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία, θα ήταν πρωτοποριακή ιδέα να διαμορφωθεί ένας χώρος, μέσα στα 3.000τ.μ. του εμπορικού κέντρου Ελληνική Τροφοσοφία, όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να συνδέσουν ελληνικά τρόφιμα με τον τόπο παραγωγής τους με μορφή παιχνιδιού. http://foodosophy.gr

Και πάλι συγχαρητήρια. Καλή αρχή και θα είμαστε κοντά σας σαν «Κίνημα Πολιτών- καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ανοιχτοί σε συνεργασία.

Κωνσταντίνα Μπέη
Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε