Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

H πράσινη ανάπτυξη σβήνει νόμιμα το λιγοστό πράσινο της Ερμιονίδας

Ο φίλος   ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ    κάτι παράλογο εντόπισε.. Θα ξεριζώσουν τα βένια από δασική περιοχή μας, για να φυτέψουν φωτοβολταϊκά;

 

 Λίγα μέτρα από την μεγάλη καμμένη έκταση κοντά στα δημοτικά σφαγεία υλοποιείται η εγκατάσταση μονάδας  μεγάλης μονάδας ΑΠΕ(Φωτοβολταικά).  Ετσι συνεχίζεται η δραματική υποβάθμιση της Βόρειας Ερμιονίδας (σκουπίδια,αδρανή λατομεία χωρίς αποκατάσταση) .
Ποιοί επενδύουν στις  δασικές εκτάσεις; Συνήθως είναι οι πλούσιοι αυτου του τόπου που Έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό δανεισμό. Επέβαλλαν στις δασικές εκτάσεις γιατι αυτο έχει χαμηλότερο κόστος απο το να αγοράζουν γή..
Εναλλακτικά προγράμματα  όπως αυτά στις στέγες περιορίσθηκαν τεχνικά ώστε να  προωθηθούν οι μεγάλοι "επενδυτές".  Ετσι χιλιάδες απλοί πολίτες που θα κέρδιζαν ενα μικρό αλλά σημαντικό
βοήθημα περίπου 7000 τον χρόνο.παραγκωνίσθηκαν για τους λίγους και εκλεκτούς.
Να σημειωσουμε οτι  οι ΑΠΕ είναι "τεχνικά κερδοφορές"  και η κερδοφορία τους είναι επιδοτούμενη από όλους τους πελάτες της ΔΕΗ.(Δλδ όλη την Ελλάδα)
 Επίσης αποκλείσθηκαν οι ΟΤΑ (νομίζω υπάρχει ενα μικρό παράθυρο για μειοψηφικη συμμετοχή)

Ομως η Ελλάδα εχει τεράστιες  άνυδρες αγροτικές εκτάσεις με νότιο προσανατολισμό.. Δεν υπήρχε κανένας λόγος...να μπουν στα δάση τα φωτοβολταικά.

Οι ανεμογεννήτριες απαιτούν πολυ μικρές εκτάσεις είναι διαφορετική περίπτωση.
   Είναι περιέργη η πράσινη ανάπτυξη ,περίεργη και η αποστασιοποίηση του Δήμου Ερμιονίδας
ώς όργανο απο κάθε προσπάθεια να προστατέψει το περιβάλλον της επικράτειας του.

Υπαρχει η δικαιολογία ότι δεν εμπλέκεται στη διαδικασία όμως ηθικά τον καλύπτει αυτό απενατι στους πολίτες του; Και οταν μιλάμε για δήμο ,εννοούμε το σύνολο της δημοτικών παρατάξεων .

Υπάρχει επίσης η δικαιολογία του 2% που θα εισπράττει ,όμως αρκεί;
Εξ άλλου δεν φαίνεται να υπάρχει διαχρονικά η ευαισθησία αυτά τα χρήματα να επιστρέφουν στους ορεινούς όγκους που η χρήση τους τα παρέχει... Αυτό μπορεί να το κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας.
Ειδικά στους σημαντικά υποβαθμισμένες ορεινές περιοχές γύρω απο τα Δίδυμα.
Φυσικά ευθύνη έχουμε όλοι που συμμετέχουμε στην εκκλησία του δήμου.

Aντε και στην Αγία Αννα..και στο Μπίστι λοιπόν.. και στο Κρόθι....
Είναι παράλογο.

Απορώ γιατι σβήναμε την φωτιά τόσος κόσμος...;
Δίπλα στο καμμένο βρε αθεοφόβοι...;