Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

15ο Πανηγύρι Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου καλεί παραγωγούς, βιοκαλλιεργητές, καλλιτέχνες, οικοτεχνίες, εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων, μουσεία, συλλόγους και επιχειρήσεις από την περιφέρεια Πελοποννήσου και όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στους τομείς του αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο 15ο πανηγύρι αγροτουρισμού που διοργανώνεται και φέτος στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου.
Πρωτοπόρος στις γιορτές αγροτουρισμού ανά τη χώρα, η έκθεση θα φιλοξενήσει προϊόντα και υπηρεσίες της Επιδαύρειας γης και όλης της Ελλάδας, που σκοπό έχουν να προάγουν το πνεύμα του αγροτουρισμού, ενισχύοντας του ντόπιους παραγωγούς και φέρνοντας τον επισκέπτη κοντά με τις γεύσεις, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου. Κρασί, μέλι, γλυκά, νωπά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης θα εκτεθούν και θα πωλούνται στην προκυμαία του λιμανιού, ενώ η έκθεση θα πλαισιωθεί από μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, παράλληλες εκθέσεις και θεματικές βραδιές αφιερωμένες σε προϊόντα του τόπου.
Εκτός από τα ντόπια προϊόντα προτεραιότητα θα δοθεί σε παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές ενώ για πρώτη φορά καλούνται να συμμετάσχουν φυτώρια και εκδόσεις σχετικές με τον τουρισμό, τη γεύση, την παράδοση και τον πολιτισμό. Τα τελικά προϊόντα θα επιλεγούν με κριτήριο την ποιότητα, την πρωτοτυπία και τη συνάφειά τους με το πνεύμα και το σκοπό του αγροτουρισμού.
Η έκθεση που θα διαρκέσει από 6 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2012, για 6 τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) θα λειτουργεί από τις 18.00 έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα πλαισιώνοντας τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου και του Μουσικού Ιουλίου στο Αρχαίο και το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου (www.epidavros.gr) έως τις 20-06-2012. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δήμο Επιδαύρου στα τηλέφωνα: 27533-60202 και 60200 / email: agroepidavros@gmail.com