Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μικρός Μαραθώνιος, 16 Οκτωβρίου στις Σπέτσες

Ο πρώτος «Spetses Mini Marathon», θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ., στο νησί των Σπετσών. Πρόκειται για το πρώτο μαζικό, αθλητικό event που πραγματοποιείται στις Σπέτσες και θα χωρίζεται σε δύο διαδρομές, των 26 χλμ. ( Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού) και 5χλμ ( Fun Run Ιστορικός Γύρος της Πόλης)

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα-θεσμού, στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων που προσελκύουν ταυτόχρονα αθλητικό, κοινωνικό, και μηντιακό ενδιαφέρον, όπως τα 16χλμ του «St Tropez Classic» ή ο Μαραθώνιος των «Alpes-Maritimes» που ενώνει
τις Κάννες με τη Νίκαια, στη Γαλλική Ριβιέρα.

Διαδρομη

Οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος, δεδομένου του μοναδικού φυσικού κάλλους της διαδρομής που έχει χαραχτεί περιμετρικά. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα και τα πεύκα, δίπλα σε ιστορικά τοπόσημα.
Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό κομμάτι της διαδρομής μέσα από το κέντρο του νησιού όπου οι δρομείς θα περάσουν από τα τοπόσημα. Οι 2 διαδρομές:
  •  Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά των Σπετσών. Πρόκειται για μια διαδρομή που περνάει από το κέντρο του νησιού, τη Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι. Αποτελεί τον «ιστορικό γύρο» της πόλης, ενώ απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς.

http://spetsesmarathon.com/