Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

6 νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο του Άργους θα συνδράμουν εθελοντικά το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

https://www.argolikeseidhseis.gr

Στις ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» και του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη θα συνδράμουν περισσότερες από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες,  από διάφορες πόλεις της χώρας . 

Συγκεκριμένα, δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο φτάνουν σήμερα στην πόλη και αύριο το πρωί θα αρχίζουν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. Πρόκειται για τις Βασιλική, Ολυμπία, Ευαγγελία, Άρτεμις, Κατερίνα, Μαλαματή, Ευφροσύνη, Ανθή, Χρυσούλα και Πηνελόπη που δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. 


Αλλά πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής πηγαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο». 

Αλλά και το ΑΧΕΠΑ ενισχύεται από 6 νοσηλεύτριες που φεύγουν εθελοντικά το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου από το Νοσοκομείου του Άργους στην Αργολίδα. Πρόκειται για τις Γεωργία, Χριστίνα, Άννα, Αναστασία, Μαρία- Αγγελική, και Παναγιώτα

Επίσης ένας νοσηλευτής φεύγει εθελοντικά από τα Ιωάννινα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης ανέφερε ότι λόγω της δύσκολης συγκυρίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επικοινώνησε προχτές με την διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Ελένη Μπρομπουδάκη προκειμένου να δει εάν υπάρχει δυνατότητα να έρθει από το Ηράκλειο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και έτσι οι 10 νοσηλεύτριες ξεκίνησαν σήμερα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσουν το «Ιπποκράτειο» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για έμπειρες νοσηλεύτριες οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ και σε ΜΕΘ θα συνεχίσουν να τις παρέχουν» ανέφερε ο κ .Τσαλικάκης. Πρόσθεσε δε ότι οι νοσηλεύτριες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη έχουν εμπειρία σε ΜΕΘ ότι εκτός από τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στις Μονάδες Εντατικής θα εκπαιδεύσουν και συναδέλφους τους και ότι το πλεονέκτημα του εγχειρήματος είναι ότι έρχονται στοχευμένα. Ο κ Τσαλικάκης επισήμανε ακόμη ότι εκτός από νοσηλευτικό προσωπικό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και γιατροί και άλλο προσωπικό όπως φυσιοθεραπευτές, βοηθοί ακτινολόγου και άλλοι