Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΑΜΑΛΙΤΗ

 



Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020


Με αφορμή το Εξώδικο του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου εναντίον του Σταμάτη Δαμαλίτη  ιδιοκτήτη και διαχειριστή του ενημερωτικού blog «Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει», η παράταξή μας έχει να ανακοινώσει τα εξής:


Καταδικάζουμε  απερίφραστα την δημόσια στοχοποίηση  , από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, του γνωστού σε όλους  τους δημότες και κυρίως σε όσους ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου Ερμιονίδας, Σταμάτη Δαμαλίτη για  ανάρτησή του  στο ιστολόγιο  του.


Ο « Μάκης» μέσα από το δημοσιογραφικό του λειτούργημα έχει συνεισφέρει  τα μέγιστα για περισσότερο από 10 χρόνια στην ενημέρωση  των δημοτών, αλλά και  στην ορθή λειτουργία των οργάνων του Δήμου Ερμιονίδας( αιρετών και μη)  μέσα από την καλοπροαίρετη κριτική της εκάστοτε δημοτικής αρχής.


 Η κίνηση του Δημάρχου Ερμιονίδας θεωρείται άκρως υπερβολική και ανεξήγητη καθώς χτυπά την ίδια την  δημοκρατία  που πεμπτουσία  της  είναι να έχουμε τη δυνατότητα  συντεταγμένα  να διαφωνούμε για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα της Ερμιονίδας μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η φράση του  Γαλιλαίου: “Κι όμως κινείται”, που έκανε   μπροστά στην Ιερά Εξέταση  αποτελεί σύμβολο της δύναμης του λόγου, της έρευνας και της επιστήμης απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί και να σιγάσει.

 Οφείλουμε λοιπόν  όλοι να δεχτούμε  ότι η διαφορετική άποψη και η κριτική είναι ουσιαστικό συστατικό της Δημοκρατίας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Στηρίζουμε λοιπόν τον κ. Δαμαλίτη και τον προτρέπουμε να συνεχίσει "να κινείται" με την ίδια μαχητικότητα  στην ενασχόλησή του με τα κοινά, μέσα από το μετερίζι της δημοσιογραφίας που έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια.


Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ


Τάσος Τόκας