Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Στα εγκαίνια της έκθεσης του Ανάργυρου Πασχάλη




Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Τοπία ανάγλυφα του προσωπικού» ο Ερμιονίτης ζωγράφος Ανάργυρος Πασχάλης.

Χθες ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης. 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, ανάμεσά τους αρκετοί Ερμιονίτες, που  θαυμάσαμε  τις νέες δημιουργίες του.


Όπως επισημαίνει η ιστορικός της τέχνης κα Λήδα Καζαντζάκη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: 

«Ο καλλιτέχνης πλάθει τον ζωγραφικό του χώρο με φόρμες κερματισμένες σαν τις ράχες των βουνών και τις απόκρημνες ακτές των ακρογιαλιών, με φόρμες ρευστές μετέωρων όντων και κτηρίων σαν εκείνες της ποιητικής έκφρασης του γερμανικού εξπρεσιονισμού και του αφηρημένου αμερικανικού εξπρεσιονισμού. 


Τοποθετεί μέσα στους εξωπραγματικά εκτεταμένους κορμούς των δένδρων πλάσματα που μοιάζουν με τα  κλαριά τους και  μέσα στους βράχους και στα πετρώματα μορφές λαξεμένες σαν τις κοφτερές χαραγματιές τους.  Αφήνει φιγούρες άυλες και αβαρείς να αιωρούνται πίσω από τις διασταυρώσεις των κορυφογραμμών, να ακροβατούν σαν αερικά στο κενό. 


Οδηγεί τον θεατή του από το ποτισμένες με άπλετες φως ζώνες του οικείου στις σκοτεινές σκιές του ανοίκειου, το αστραφτερά λευκό πατρικό του στις ομιχλώδεις και επικλινείς  προσόψεις των σπιτιών που κάποτε επισκέφτηκε.



 Δημιουργεί έτσι μέσα από την ανάγνωση της φύσης, τις διάφανες και ομιχλώδεις ζώνες της, τις στρογγυλές κυρτώσεις της και τις αιχμηρές γωνίες της  το προσωπικό του  ανάγλυφο του τοπίου».



Εμείς για άλλη μια φορά καμαρώσαμε  την εξέλιξή του, νιώσαμε περήφανοι για την αναγνώριση κι αυτής της δουλειάς του, ταξιδέψαμε μέσα από τους πίνακες του σε κοινά μας ανάγλυφα τοπία αφού μεγάλο μέρος της είναι εμπνευσμένο από την Ερμιόνη.





Η Διάρκεια της έκθεσης είναι έως 2 Νοεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 14.30 και 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 -14.30, Κυριακή – Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: τηλ. 210 7213938, fax 210 7258216, 
www.athensartgallery.gr  info@athensartgallery.gr


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης