ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  
Η «αληθεια» εχει τιτλο ανακοινωση του (για πολλα χρονια πρωην στελεχους της ΠΠΣΕ και αυτοδιοικητικου παραγοντα )κ Τσαμαδου συνεργαζομενου σημερα με την Δυνατη Ερμιονιδα .
Ο κ Τσαμαδος δεν ειναι ο μονος που πιστευει πως η συνεχιση της προσφορας του μεσα απο μια αλλη  παραταξη (του συντηρητικου πολιτικου χωρου αυτη τη φορα) θα ειναι συνεπης στα οσα εκανε για τον τοπο σαν ενεργος πολιτης τοσα χρονια μεσα απο τις παραταξεις που υποστηριζε το  Πανελληνιο σοσιαλιστικο κινημα.
Βλεπουμε πως και αλλοι υποστηρικτες(απο τον χωρο του ΠΑΣΟΚ οπως εκφραστηκε απο την ταση Ερμιονη/Λεμπεσης) του νεοδημοκρατικου  χωρου ταση  Σφυρη και των πολιτικων του επιστρεφουν σημερα στο μεχρι χθες  «αντιπαλο» στρατοπεδο της ΠΑΣΟΚικης τασης Λαμπρου/Κρανιδι.

Για την παραταξη Τοκα δεν θα γραψω αυτη τη στιγμη εχει ειδικα πολυσυλεκτικα πολιτικα χαρακτηριστικα παρ ολο που υποστηριζεται κεντρικα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.Θα γραψω ομως για την συμμετοχη σε περιφερειακο επιπεδο παλιων και αξιων στελεχων της αριστερας (των Παππα/Σκουρτη) στην παραταξη της οποιας ηγειται ο πρωην εκπροσωπος του ΠΑΣΟΚ στην περιφερεια (και πρωην αντιπεριφερειαρχης του Τατουλη κ Δεδες.)
Δεν εχω καμμια αμφιβολια πως οι μεταγραφες μετατοπισεις αυτοδιοικητικων  στελεχων γινωνται με καθαρη συνειδηση και διαθεση προσφορας για «το καλο του τοπου».Εξ αλλου ειναι πολλα χρονια τωρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεργαζονται πολιτικα σε
κεντρικο και περιφερειακο επιπεδο εκλεγουν κοινους υποψηφιους μαλιστα η περιοδος Τατουλη που ακομα τραβαμε ξεκινησε στα πλαισια μιας τετοιας εφαρμογης συνεργασιας με εταιρο  τον ακροδεξιο Καρατζαφερη του ΛΑΟΣ.Πραγματα αδιανοητα πριν εικοσι χρονια.Σαν να πηγαινε ο Δομαζος να παιξει στον Ολυμπιακο.
Οπως αδιανοητο ηταν μεχρι χθες ο καταγομενος απο την αντι καπιταλιστικη αριστερα αντιμνημονιακος ΣΥΡΙΖΑ να υπογραφει μνημονια να εξυμνει την Μερκελ η να αποδεχεται τα ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ.
Να μην ξεχναμε επισης πως οι Δημοτικες μας παραταξεις για να ειναι αποτελεσματικες αλλα και λογω του πολιτικου χωρου που στηριζει την καθεμια εχουν σημειο αναφορας στις περιφερειακες παραταξεις.Και εκει ο συντηρητικος χωρος κατεβαινει διασπασμενος (οπως και σε εμας) στον ανταρτη Τατουλη και στον νομιμο Νικα ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαινει κατω απο τον πρωην ΠΑΣΟΚ Δεδε ενω το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υποστηριζει τον Γιάννη Μπουντρούκα, Τωρα δεν ξερω αν καμμια παραταξη εχει διαυλο επικοινωνιας με τον υποψηφιο που υποστηριζει η ενωση κεντρωων/Λεβεντης , Δημήτρη Σαραβάκο πρωην περιφερειακο συμβουλο Τατουλη  με την πλουσια αυτοδιοικητικη  ιστορια.
Μια ζαλη αποπολιτικοποιησης πιανει τον καθενα και καταληγει αφου ολοι τα ιδια λενε ας ψηφισω γνωστα φιλικα προσωπα, καλα παιδια και πετυχημενους επαγγελματιες , συγγενεις, η εστω παραταξεις να ανοιξει καμμια δουλεια για το καλο του τοπου η εστω το δικο μου.Και αυτη η αποπολιτικοποιηση των εκλογων (μιας βαθια πολιτικης δημοκρατικης διαδικασιας) η μετατροπη τους σε γλεντι (δεν θελουμε θλιμμενους στη γιορτη μας)ειναι ενα σοβαρο προβλημα.Ειναι μια ενδειξη για το πως βλεπουν σημερα την δημοκρατια κομματα παραταξεις και ψηφοφοροι.Εξ αλλου επιμενω.Καμμια παραταξη δεν εβγαλε ανακοινωση για την 21 η Απριλιου και τα δεινα που εφερε στην χωρα μας και την Κυπρο η εφταχρονη χουντα. Ισως γιατι καθε ψηφος ακομα και φιλο χουντικων ακροδεξιων  μετρα στην ζυγαρια των απολιτικων εκλογων.
Ειναι ομως ετσι; Εχει τελειωσει η πολιτικη; Η πολυκομματικη δημοκρατια ; Να μονιασουμε ολοι να εχουμε την ιδια γνωμη και ετσι καλα θα παμε τα επομενα χρονια χωρις περιτες συγκρουσεις και μικροκομματικες αντιπαραθεσεις χωρις βαθος και περιεχομενο οπως μας ελεγε ο Παποδοπουλος και ο Ιωαννιδης; Τελειωσε η συγκρουση ταξικων συμφεροντων μεσα στη κοινωνια; Εργατες και αφεντικα λαος και μεγαλο κεφαλαιο ολοι αγκαλιασμενοι για το κοινο συμφερον;
Ειναι στ αληθεια το πραγματικο ερωτημα των εκλογων το ποιος θα κατσει στη καρεκλα το ποιος θα εφαρμοσει καλυτερα, αποτελεσματικοτερα, την μια και μοναδικη πολιτικη που υπαρχει ; Και αν ναι αν ολοι επικαλουνται τις ιδιες τελικα λυσεις εστω με καποιες παραλλαγες η εφαρμογη αυτων των πολιτικων τριαντα χρονια τωρα που μας οδηγησε; Και αν δεν μας εφερε σε μια καλυτερη ζωη τι φταιει; Η κακη εφαρμογη; Να δεχτω την προπαγανδα των κατακτητων μας πως οι Ελληνες ειμαστε αχρηστοι και διευθαρμενοι πως εχουμε αναγκη απο Οθωνες και μνημονια για να λειτουργησουμε αποτελεσματικα.Τοτε η παγκοσμια υφεση δεκα χρονια τωρα που οφειλεται; Η κλιματικη αλλαγη η καταστροφη του πλανητη; Η παγκοσμια διαλυση των εργατικων δικαιωματων; Οι πολεμοι οι προσφυγες η συγκεντρωση του παγκοσμιου πλουτου σε ολο και πιο λιγα χερια; Η αποχωρηση της Μ Βρετανιας απο την ΕΕ τα δισ κερδη της Ευρωπαικης τραπεζας  μεσα απο την κριση των αδυναμων οικονομικα χωρων;Τα κιτρινα γιλεκα τι θελουνε μηνες τωρα στους δρομους της Γαλλιας;
Γιατι συνεχιζουμε το ιδιο μονοπατι ;Ειναι πεισμα; Ελλειψη φαντασιας να διαγραψουμε μιαν αλλη κατευθυνση; Ελλειψη γνωσης των πραγματικων αιτιων; Ειναι μηπως ηττα καθε προσπαθειας να ανοιξουμε αλλους δρομους;
Υπαρχει μια ομπρελα κατω απο την οποια ενοποιειται αυτη η πολιτικη γινεται σφαιρικα μονοδρομος.Μοναδικη αληθεια και ρεαλισμος
Η αποδοχη του νεο φιλελευθερου καπιταλιστικου μοντελου αγριας εκμεταλευσης σαν του μονου δυνατου.
Η αποδοχη της σημερινης ευρωπαικης ενωσης-Γερμανικης αυτοκρατοριας και του πολιτικου και οικονομικου μοντελου που επιβαλει σαν της μονης εναλλακτικης για τα εθνικα κρατη της ευρωπης.Η αποδοχη αυτη υλοποιειται μεσα απο τα ευρωπαικα κονδυλια (και μνημονια) τα οποια ολοι αποδεχωνται. .
Η αποδοχη της ιδιωτικης κερδοφοριας της καταργησης του κοινωνικου κρατους της διαιρεσης της κοινωνιας σε εκμεταλευτες και εκμεταλευομενους χωρις ελπιδα για μια αλλη κοινωνια.
Η αποδοχη πως το περιβαλλον ειναι πηγη κερδους.Πως η εκμεταλευση του μπορει να μην ειναι μερος του κοστους ενος προιοντος.Πως η εκμεταλευση των φυσικων πορων μπορει να γινεται για παντα χωρις αυτοι να εξαντληθουν.
Η αποδοχη πως η ποσοτητα υλικων αγαθων και οχι η ποιοτητα ειναι αξια που πρεπει να διεκδικουμε στη συντομη ζωη μας.
Η παραδοχη πως ο πολιτισμος η ταυτοτητα μπαινουν σε χρηματιστηρια  μετοχων σαν ομολογα υπεραξιας. Υπαρχουν αγοραζωνται και πουλιουνται για να βγουν λεφτα απο ιδιωτες (η κρατη).
Για να δουμε ομως τι λενε οι παραταξεις μας σε τοπικο επιπεδο και πως οριζεται η μια και μοναδικη πολιτικη που επικαλουνται.
ΝΕΡΟ
Αφαλατωση. Στα Χωνια η την Γκουρι Βιτοριζα σε αποσταση αναπνοης παντως απο την μοναδα νεο χωριο χιλιαδων κατοικων-γκολφ που ετοιμαζεται στην περιοχη μας .Μια μοναδα που κανενας δεν αναφερει οταν μιλαμε για νερο μιας και ολοι αποδεχωνται.Αφαλατωση με ΣΔΙΤ   που θα παραγει ιδιωτικο ακριβο ποσιμο νερο.Σε καμμια περιπτωση παντως τοσο ακριβο οσο το ιδιωτικο εμφιαλωμενο ποσιμο νερο που πινουμε σημερα.
Και αυτο το ακριβο  ΠΟΣΙΜΟ νερο θα φτανει στο καζανακι και το ντους μας.Τα δικα μας και των ξενοδοχειων. Και φυσικα και στο γκαζον μιας μοναδας γκολφ 18 οπων.
Αναβαλος
Ομως επειδη αυτο το νερο δεν φτανει και για ποσιμο και για για ελιες και ροδιες θελουμε και Αναβαλο. Να μεταφερουμε δηλαδη απο την αλλη ακρη της Αργολιδας ενα ποταμι που στα πλαισια των μνημονιων θα παει σε καποια πολυεθνικη .Θα ξοδεψουμε δηλαδη σαν κρατος δανεικα λεφτα και επιδοτησεις για να φτιαξουμε οπως με τους δρομους τα αεροδρομια τις μαρινες μια επενδυση που θα δωσουμε για εκμεταλευση σε ιδιωτικα συμφεροντα.
Και η κανουλα αυτου του υφαλμυρου νερου θα ειναι που; Στα ποδια της μοναδας νεο χωριο χιλιαδων κατοικων -γκολφ. Χωρις καμμια μελετη χρηματοδοτηση και σχεδιο για το πως θα φυγει απο εκει να μοιραστει στην υπολοιπη επαρχια. Και μαλιστα στον σχεδιασμο αυτης της μεταφορας η μοναδα νεο χωριο χιλιαδων κατοικων -γκολφ δεν αναφερεται καθολου.Δεν υπαρχει.
Φραγματα -Τζερτζελια
Καλα αυτο ειναι ενα θεμα που απο μονο του ειναι μια αναρτηση.Γνωμη μου ειναι πως ποτε δεν θα γινει οποτε το αφηνουμε για αργοτερα.Αλλα αν γινει αν βρεθουν δηλαδη τα δανεικα χρηματα για να γινει υπαρχει αλλο φραγμα λιγο ψηλοτερα.
Αυτα ειναι τα τρια σημεια που ολες οι παραταξεις συμφωνουν. Υπαρχει παραταξη που να λεει κατι διαφορετικο;
Τι ενοποιει αυτες τις επιλογες; Ποια  η πολιτικη αποψη πισω τους; Ιδιωτικα συμφεροντα σαν προτεραιοτητα / αναπτυξη υψηλης ιδιωτικης κερδοφοριας  σε βαρος του περιβαλλοντος /καταναλωση χωρις ορια εξαντλουμενων φυσικων πορων / ευρωπαικες επιδοτησεις δηλαδη μνημονια για παντα και παραχωρηση των αποφασεων για την ζωη μας σε κεντρα αδιαφανη εξω απο τη χωρα.Καταργηση δηλαδη της ανεξαρτησιας μας.Μετατροπη μας σε αποικια .Καταστροφη του περιβαλλοντος
Σκουπιδια
Στα γρηγορα γιατι οι αναγνωστες -τριες αυτου του ιστολογιου ξερουν τις αποψεις μου.
ΤΕΡΝΑ/ μοναδα επεξεργασιας συμμεικτων απορριμματων/ κοντα 100 ευρω ο τονος (με ΦΠΑ) στον σταθμο μεταφορτωσης συν τα εξοδα για συλλογη μεσα στην επαρχια  /παραδοση μιας δημοτικης λειτουργιας σε ιδιωτικα συμφεροντα την οποια θα χρηματοδοτουμε εγγυημενα με τα δημοτικα μας τελη (φορο δηλαδη) για 27 χρονια/θανατος της ανακυκλωσης/υπερχωματερες και καυση απορριμματων δηλάδη ζημια στο περιβαλλον/υποταγη στα ευρωπαικα μνημονια που επιβαλλουν αυτες τις επιλογες δηλαδη  παραχωρηση των αποφασεων για την ζωη μας σε κεντρα αδιαφανη εξω απο τη χωρα.Καταργηση δηλαδη της ανεξαρτησιας μας.Μετατροπη μας σε αποικια .Καταστροφη του περιβαλλοντος
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Μαρινες, αεροδρομια-υδατοδρομια , νεες μοναδες ξενοδοχειων, κρουαζεροπλοια, και οτι αλλα βλεπουμε να γινεται αλλου και θελουμε να το κανουμε και εμεις για να μην μεινουμε πισω και να υπαρχει δουλεια και κερδη.
Υποπαραγραφος και βοηθητικο της αναπτυξης θεωρειται ο τομεας πολιτισμος οπου εκει μπαινει η Μονη του Αυγου, διοργανωση διεθνων ρεαλιτυ σοου στην επαρχια μας, τα καρναβαλια οπου παιδια των σχολειων ντυνονται πολυχρωμα και παρελαυνουν στις πολεις και τα χωρια ,το καψιμο του Ιουδα ,κι τα ψηφιδωτα της παλαιοχριστιανικης Ερμιονης.
Αυτα ολα γινωνται για να εχει κερδη ο ιδιωτικος τομεας βασικα ο μεγαλος αλλα και ο μικρος στον χωρο των ξενοδοχειων της εστιασης και των υπηρεσιων και σε δευτερο επιπεδο καποια τοπικη μικρη γεωργικη παραγωγη που θα οφεληθει πιθανα αμεσα και εμμεσα απο τις υποδομες και την καταναλωση.
Οι αξονες λοιπον αυτης της αλλογιστης «αναπτυξης ειναι ιδιωτικα συμφεροντα σαν προτεραιοτητα / υψηλη ιδιωτικης κερδοφοριας  σε βαρος του περιβαλλοντος / μεσω του κρατους ευρωπαικες επιδοτησεις για κατασκευη των υποδομων δηλαδη μνημονια για παντα και παραχωρηση των αποφασεων για την ζωη μας σε κεντρα αδιαφανη εξω απο τη χωρα.Καταργηση δηλαδη της ανεξαρτησιας μας.Μετατροπη μας σε αποικια πολυεθνικων και ντοπιων συμφεροντων. Καταστροφη του περιβαλλοντος
Σας κουρασα το ξερω.Σταματω εδω ομως.Υπαρχει εναλλακτικη λυση; Γιατι καποιος πρεπει να βγει Δημαρχος καποιος Περιφερειαρχης Αφου ολοι ιδιοι ειναι τι ψηφιζουμε ;Πρωτα απ ολα η πλειοψηφια της κοινωνιας μας ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι και αποδεχωνται τις παραπανω πολιτικες. Η πλειοψηφια ψηφιζει και αποφασιζει πρεπει να αποδεχτουμε αυτη τη δημοκρατικη αρχη. Οπως και η πλειοψηφια πρεπει να αποδεχεται την υπαρξη μειοψηφιων που δεν συμφωνουν μαζι της.Παντα στην ιστορια της ανθρωποτητας οι πλειοψηφιες ξεκινησαν σαν μειοψηφιες εξ αλλου.
Οποτε μιας και αθεοι και αντικαπιταλιστες ειναι μια πολυ μικρη μειοψηφια μην εχετε αγωνια για το τι θα κανετε. Αλλοι παιρνουν τις αποφασεις διατηρειστε την αυθεντικοτητα σας και μην υποχωρειτε στο ονομα του  (σου)ρεαλισμου της ενοτητας στη διαφορα.Υπαρχουν  μειοψηφιες στα ψηφοδελτια των επομενων εκλογων.
Παραταξεις που ξεφευγουν απο ολα τα παραπανω απο την μια πολιτικη πολλες εκδοχες.
Παραταξεις που κινουνται σε μια αλλη πολιτικη αποψη αντικαπιταλιστικη.Προφανως ολες αυτες οι παραταξεις εχουν διαφορες μεταξυ τους .Εκφραζουν διαφορετικο σκεπτικο η καθε μια αλλες λυσεις στα επιμερους προβληματα αλλες εσωτερικες λειτουργιες αλλο δυναμικο .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  η Λαικη Συσπερωση/ΚΚΕ  (και στον Δημο μας)η Αγωνιστικη Συνεργασια Πελοποννησου /ΛΑΕ ειναι δυναμεις που στο νεο Περιφερειακο Συμβουλιο θα υπερασπισθουν μια αλλη πολιτικη και ισως φανουν χρησιμες και στην επαρχια μας με τις παρεμβασεις τους.Και απο την επαρχια μας ο Πετρος Πετρου κατεβαινει υποψηφιος Περιφερειακος συμβουλος με την ΑΣΥΠ.
Τωρα για το ΚΚΕ και τον κ Πετριδη. Υπαρχει μια κατασταση που πρεπει να αλλαξει.Αυτο ειναι φανερο.Ειμαστε στο παραπεντε και η Λαικη Συσπειρωση Ερμιονιδας δεν εχει σηκωσει ακομα το προγραμμα της για την Ερμιονιδα. Συμφωνα με μαρτυρια του Βασιλη Λαδα το ΚΚΕ ειχε παρει 337 ψηφους στο Κρανιδι στις εκλογες του 1978 .Στις τελευταιες εκλογες η Λαικη Συσπειρωση (που ψηφισα ) πηρε στην Δημοτικη ενοτητα Κρανιδιου 79 ψηφους.Οταν μετα απο 40 χρονια το ΚΚΕ μειωνει τις ψηφους του τοσο πολυ κατι φταιει.Και για μενα ενα προβλημα ειναι το οτι η παραδοσιακη αριστερα σημερα στην Ερμιονιδα δεν πειθει την νεολαια. Τα περισσοτερα μελη και στελεχη της ειναι στην ηλικια μου και πανω. Αλλα απουσιαζει κιολας απο την καθημερινοτητα.Ετσι οι ψηφοι μαζευονται απο την κεντρικη πολιτικη υπερασπισης του ΚΚΕ και οχι πολιτικα αυτοδιοικητικα οσον αφορα την εφαρμογη αυτης της γενικης πολιτικης στα τοπικα προβληματα με θεσεις παραμβασεις και δρασεις.
Δυστυχως δυναμεις της ριζοσπαστικης Οικολογιας δεν θα υπαρξουν σε αυτες τις εκλογες. Αν δειτε σχετικα ψηφοδελτια ειναι μαιμου . Ολες οι προσπαθειες να συγκροτηθει πολιτικα και αυτοδιοικητικα αυτος ο χωρος τα τελευταια χρονια απετυχαν οικτρα. Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο απο μονο του.