Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΕΡ




Φίλες και φίλοι

Στους περισσότερους από εσάς είναι γνωστό ότι μετά από τη 16χρονη αδιάλειπτη πορεία της ενασχόλησής μου με τα κοινά είχα αποφασίσει να αποσυρθώ. Η έντονη και ειλικρινής επιθυμία συνδημοτών μου να συμμετέχω ξανά με έκαναν να πάρω την απόφαση να βρίσκομαι πάλι ενώπιον σας και να ζητώ για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας.
Εδώ και 33 χρόνια ζω και εργάζομαι ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε μέσα από συλλόγους και συγκεκριμένα το 1993 με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Ερμιόνης και με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ερμιόνης από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του. Ταυτόχρονα έτρεξα το πρωτοπόρο για εκείνη την εποχή πρόγραμμα ανακύκλωσης στο σχολείο της Ερμιόνης, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί συμπληρωματικά στην ανακύκλωση του δήμου, σε υλικά που δεν ανακυκλώνει με το δικό του πρόγραμμα, όπως ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικές στήλες, ορυκτέλαια, αλλά και πλαστικά πώματα για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.
Από το 2003 αναλαμβάνω θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση με την τοποθέτησή μου στη θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΆΚΗ» και προσφέρω ανελλιπώς τις υπηρεσίες μου από τη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου μέχρι τον 3/2017. Το 2007 εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμιόνης και το 2009 - 2010 πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Την περίοδο 2011-2014 εκλέγομαι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ενώ από τον 11/2015 μέχρι σήμερα είμαι δημοτικός σύμβουλος.

Αγαπητοί συμπολίτες μου

Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμπορευτώ και πάλι στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Λάμπρου με την παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας, καταθέτοντας την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια. Μετά τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις του «Κλεισθένη» και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η 26η Μαΐου σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την επόμενη μέρα θα απαιτηθούν συναινέσεις και συνεργασίες, συγκλίσεις απόψεων και θέσεων, αλλά και προγραμμάτων, ώστε η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει να προχωρήσει και να επιλύσει τα μεγάλα και σημαντικά θέματα, που βαλτώνουν εδώ και δεκαετίες στο δήμο μας.
Από τη συνεργασία που είχα τις δύο τελευταίες εκλογικές περιόδους με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Λάμπρου, διαπίστωσα για άλλη μια φορά την πλήρη γνώση του σε αυτοδιοικητικά θέματα και τη σύμπτωση θέσεων που έχουμε στα περισσότερα από αυτά. Αυτό όμως που ξεχώρισα πάνω του είναι το ήθος του, η εντιμότητά του και ο ακέραιος χαρακτήρας του. Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι μπορεί να ηγηθεί του Δήμου και με την αξιόλογη ομάδα που διαθέτει να φέρει την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας και να φέρει την Ερμιονίδα στη θέση που της αξίζει. Να τη βγάλει από το μαρασμό και την αφάνεια. Να την κάνει πρότυπο ανάπτυξης σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος και να τη φέρει στο κέντρο των εξελίξεων.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Κρητσωτάκης