Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τάσος Λάμπρου: Προκαλώ τον Δήμαρχο σε ανοιχτή Δημόσια Λογοδοσία


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
διάβασα στο διαδίκτυο το παράπονο του απερχόμενου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ότι αποφεύγω επιμελώς την μεταξύ μας τηλεμαχία (debate).
Αυτές οι άναρθρες κραυγές που βγάζει, είναι το κύκνειο άσμα του.
Προσπαθεί έτσι να δικαιολογήσει το άδοξο τέλος της Δημαρχιακής του θητείας, που πλησιάζει σε λίγους μήνες.
Εγώ είμαι παρών και τον προκαλώ, αντί για τηλεμαχία σε τηλεοπτικό στούντιο, σε μια συνάντηση με την συμμετοχή των Δημοτών, σε έναν ανοιχτό δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων, όπως ορίζει ο νόμος.

Τον προκαλώ σε αυτή τη Δημόσια Λογοδοσία, την οποία πέντε χρόνια τώρα επιμελώς απέφυγε να κάνει, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκρύψει την ανικανότητά του και την απραξία του.
Τον τόπο και τον χρόνο, τον καλώ να τα ορίσει αυτός.
Όποτε και όπου επιθυμεί, στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου, στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου, στο λιμάνι της Ερμιόνης, στο λιμάνι του Πορτοχελίου, στο λιμάνι της Κοιλάδας ή σε οποιαδήποτε πλατεία Κοινότητας αυτός ορίσει.
Αγαπητοί συνδημότες, εκεί θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε, ενώπιών σας.
Με στοιχεία, με έγγραφα και με αποφάσεις.
Εκεί θα ξεκαθαρίσουμε τα παράνομα χαράτσια που επέβαλλε η ΔΕΥΑΕΡ, ζημιώνοντας τους Δημότες μας, αφού ο Δήμαρχος καθόρισε την στρατηγική της λειτουργίας της και εφάρμοσε την εισπρακτική πολιτική της.
Με αυτόν τον τρόπο της Δημόσιας Λογοδοσίας, θα του δοθεί η δυνατότητα να μας εξηγήσει γιατί έχασε το δημοπρατημένο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Κρανιδίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000,00 €.
Ενώπιον των Δημοτών, θα μας εξηγήσει γιατί έχασε για δεύτερη φορά στη δημαρχιακή θητεία του το έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου, το οποίο ευτυχώς αυτή τη στιγμή αγωνίζεται να το περισώσει και να το εκτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ενώπιον των Δημοτών, θα μας εξηγήσει γιατί ο Δήμος Ερμιονίδας δεν απέκτησε διαχειριστική επάρκεια και γιατί δεν μπήκε σε κανένα Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Εκεί θα μας εξηγήσει γιατί δεν κατασκεύασε το Κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου, εφόσον βρήκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έτοιμη την μελέτη κατασκευής του μαζί με τη δωρεά έκτασης 8 στρεμμάτων και χρηματικού ποσού 200.000,00 € από τον αείμνηστο  Κώστα Έλληνα.
Εκεί θα μας εξηγήσει, γιατί δεν έκανε κανένα έργο με τα χρήματα από τις Α.Π.Ε. στα Δίδυμα, στο Ηλιόκαστρο και στην Θερμησία.
Ενώπιον των Δημοτών, θα μας εξηγήσει γιατί δεν έκανε κανένα λιμενικό έργο στα λιμάνια του Δήμου μας, ενώ έχει αδιάθετο το ποσό των 750.000,00 € στο ταμείο του Δ.Λ.Τ.Ερμιονίδας.
Ενώπιον των Δημοτών, θα μας εξηγήσει γιατί δεν λειτούργησε ποτέ το Γηροκομείο στο Κρανίδι.
Εκεί θα μας εξηγήσει, γιατί ξέχασε και εγκατέλειψε τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και δεν συνεργάστηκε με τους Προέδρους και τα Συμβούλιά τους.
Ενώπιον των Δημοτών, θα μας εξηγήσει γιατί δεν προχώρησε την εγκεκριμένη και ώριμη μελέτη αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που βρήκε έτοιμη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα του πόσιμου νερού στον Δήμο μας.
Εκεί θα μας εξηγήσει γιατί έχασε το στοίχημα της καθημερινότητας, με τον δημοτικό φωτισμό σε κακή κατάσταση και τις λάμπες επί μήνες να είναι καμένες και να μην αντικαθίστανται, θα μας εξηγήσει γιατί πέρυσι ζήσαμε ένα πολύ δύσκολο Καλοκαίρι με τα σκουπίδια στους δρόμους και γιατί άφησε επί πέντε χρόνια το οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας σε άθλιο χάλι.
Σήμερα στο τέλος της δημαρχιακής θητείας του, υπερηφανεύεται για το αυτονόητο, δηλαδή την επούλωση των λάκκων και της συντήρησης του οδικού δικτύου.
Αγαπητοί συνδημότες, ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση κάθε χρόνο να συντηρεί τους δημοτικούς και τους αγροτικούς δρόμους.
Έτσι ώστε ο κάθε Δημότης να μπορεί να πηγαίνει στο κτήμα του να το καλλιεργεί και να μην σπάζει το αυτοκίνητό του σε κεντρικούς, τουριστικούς και αγροτικούς δρόμους.
Δηλαδή ο κ. Σφυρής, πέντε χρόνια τώρα, περίμενε να έρθει η θεομηνία “Ζορμπάς” για να πάρει από το κράτος την έκτακτη χρηματική βοήθεια ώστε να επισκευάσει το άθλιο και παρατημένο (επί της δικής του πενταετίας) οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας;
Πραγματικά πολύ αστείο!!
Περιμένω λοιπόν με ανυπομονησία από τον κ. Σφυρή άμεσα να ορίσει τον τόπο και τον χρόνο της ανοιχτής Δημόσιας Λογοδοσίας.


Τάσος Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας