Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μετονομασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας σε Διεθνές Φεστιβάλ «Τάκης Μανιάτης»


ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ



                        Ερμιόνη Αργολίδας    Τ.Κ. 21051



                    Τηλ.  6974353326   6974190591     





           ΔΕΛΤΙΟ                   ΤΥΠΟΥ                                                                                            19 – 09 - 2018

          Μετονομασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας σε Διεθνές Φεστιβάλ «Τάκης Μανιάτης» 

              Σύμφωνα με την απόφαση 172/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Κου Δημήτρη Σφυρή, αποφασίστηκε η μετονομασία του Διεθνούς Φεστιβαλ Ερμιονίδας σε Διεθνές Φεστιβάλ ¨Τάκης Μανιάτης¨.

Σύμφωνα με το πρακτικό της 15ης συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας:

Ο Δήμαρχος εξήρε την πολυδιάστατη θετική συνεισφορά του εκλιπόντος μαέστρου, δημιουργού της Φιλαρμονικής και του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, Τάκη Μανιάτη στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμιονίδας .

Ο δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Ερμιονίδα», κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου και πρόσθεσε, σε περίπτωση κατάργησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας, να πάρει την ονομασία «Τάκης Μανιάτης» κάποια μουσική βραδιά από τις εκδηλώσεις του Δήμου.


Ο Δήμαρχος απαντώντας στον κ. Γεωργόπουλο ανέφερε πως η μακρόχρονη παρουσία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας αποδεικνύει πως είναι πλέον θεσμός και ανέφερε πως το να γίνει απλώς και μόνο μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη κάποιου δεν έχει ασφαλώς την ίδια αξία με το να λάβει ένα ολόκληρο φεστιβάλ το όνομά του.

Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Ιωάννης Κρητσωτάκης, συμφώνησε με την πρόταση το Δημάρχου και ανέφερε τα εξής:«Ο σημαντικός λόγος που ήρθα είναι ότι ήθελα να τιμήσω τον Τάκη το Μανιάτη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε αρκετά χρόνια και θεωρώ ότι αξίζει κάθε τιμή και συμφωνώ με αυτή την πρωτοβουλία που είχε ο Δήμος για τη μετονομασία. Θεωρώ ότι είναι ελάχιστος φόρος τιμής από το Δήμο στον Τάκη το Μανιάτη για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στα μουσικά πράγματα του τόπου μας. Η προσφορά του στον τόπο μας είναι πολύ μεγάλη. Η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στο Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης ήταν καθοριστικής σημασίας. Μέσα από τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική, έκανε το Σύλλογο γνωστό στα πέρατα του κόσμου και πρόβαλε την Ερμιονίδα και το Δήμο μας παντού. Ο ρόλος του στη δημιουργία της Φιλαρμονικής Ερμιόνης ήταν σημαντικότατος. Με την εργατικότητά του, με τη μεθοδικότητα και την επιμονή του, ως πραγματικός δάσκαλος, κατάφερε από τη δική του πλευρά να δημιουργήσει έναν αξιόλογο Σύλλογο»

Ο δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής του συνδυασμού: Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας», κ. Αναστάσιος Τόκας, συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου και πρότεινε την καθιέρωση ενός βραβείου με την ονομασία «Τάκης Μανιάτης» για άτομα που θα διακριθούν στον τομέα της μουσικής.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης Ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο Κο Σφυρή , Το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κο Δημαράκη, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Κα Μήτσου καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που προσυπέγραψαν την παραπάνω απόφαση, η οποία περιποιεί μεγάλη τιμη καί στον εκλιπόντα Μαέστρο μας και στην οικογένεια του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης. Ταυτόχρονα δεσμεύεται οτι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του Μαέστρου και να καταστήσει   το Διεθνές Φεστιβάλ ¨Τάκης Μανιάτης¨ και την Ερμιονίδα σημείο αναφοράς  μιας υψηλής ποιὀτητας , πολιτιστικής προσφοράς.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος


Δημήτρης Βαρσόπουλος