Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Παρουσία υψηλών προσώπων τα βραβεία πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Ερμιόνη

parapolitikaargolida 
Πριν από δυο χρόνια ήρθε ως πρόταση του Θωμά Σκούρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας η ιδέα να θεσμοθετηθούν βραβεία πολιτισμού Μαριάνα Βαρδινογιάννη, έγινε ομόφωνα αποδεκτή κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα.Στο σήμερα όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση των βραβείων υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής καθώς και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Χρήστος Δάγκλης σχεδίασαν και έστησαν αυτή την εκδήλωση μέχρι την παραμικρή της λεπτομέρεια. Ο θεσμός των βραβείων πολιτισμού έχει παγκόσμιο αλλά ταυτόχρονα και τοπικό χαραχτήρα, βραβεύεται ένας άνθρωπος του πολιτισμού με πανελλαδική ή παγκόσμια εμβέλεια κι ένας άνθρωπος ή ένας σύλλογος τοπικός.
 Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη συγκινημένη για την εκδήλωση αλλά κυρίως για τον τόπο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπου ήταν το δημοτικό σχολείο  στο οποίο φοίτησε, όμως εκτός των άλλων εξήγγειλε και δυο υποτροφίες από το ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τελείοφοιτους φοιτητές της Αρχαιολογίας και της Σχολής Καλών Τεχνών από την Αργολίδα οι οποίοι έχουν αριστεύσει και θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.
Στην έναρξη της εκδήλωσης κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, στα οποία αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ήταν αποτέλεσμα τραγικών λαθών.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής εκτός των άλλων επισήμανε την προσφορά του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα και χαρακτήρισε το ζεύγος Βαρδή Βαρδινογιάννη από τους τελευταίους μεγάλους ευεργέτες. Τα πρώτα βραβεία πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη δόθηκαν στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αρχαιολόγο Νίκο Σταμπολίδη  και στον σύλλογο Ερμιονιτών που    παρέλαβε ο πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου, Γιάννης Σπετσιώτης Το Βραβείο Πολιτισμού για την Ελληνική Παράδοση 2018 .
 Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων Ν.Λεβέντης, η κα Γουλανδρή , ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Σπένσερ Κουίκ ,μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα Άννα-Μαρία και οι πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος,ο γιός του Βαλερί Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν ,οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός ως εκπροσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. και οι Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί, η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα-Μπενάκοι κ.α.